Стрелецът по българи в Халкидики арестуван в Германия

0
Гръцките власти очакват екстрадиция на 32-годишния мъж
Гръцките власти очакват екстрадиция на 32-годишния мъж Снимка: БГНЕС / Архив

Гръцките власти очакват екстрадиция на 32-годишния мъж

Гръцките власти са на път да постигнат справедливост в случая със стрелбата по български граждани в бар на полуостров Халкидики. Заподозреният извършител, 32-годишен мъж, работил като охранител в заведението, е арестуван на територията на Германия след международно издирване.

Инцидентът, който разтърси курортния район през август миналата година, доведе до раняването на трима български туристи. След нападението извършителят успя да избяга от страната, преминавайки през България и Северна Македония, преди да достигне Германия, където според информацията имал роднини.

Гръцката полиция започна мащабна издирвателна операция, използвайки записи от охранителни камери в бара, които ясно показват лицето на нападателя, включително и характерните му татуировки. Тези улики се оказаха решаващи за идентифицирането и последващото му задържане.

Международната полицейска организация Интерпол се включи в търсенето, като издаде бюлетина за издирване на заподозрения. Това значително разшири обхвата на издирвателните действия и в крайна сметка доведе до успешното му залавяне на германска територия.

В момента прокуратурата е задействала процедурата по екстрадиция, с цел връщането на заподозрения в Гърция, където той ще трябва да отговаря пред правосъдието за своите действия. Това развитие на случая дава надежда на пострадалите и техните близки за справедливо разрешаване на инцидента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Континент
    Ако не е Германия да ги хващат там...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари