Валентин Тончев: Надяваме се, че господин Доган ще бъде част от изборните листи

0
Пеевски е свободен да поеме своя политически път, заяви независимият депутат
Пеевски е свободен да поеме своя политически път, заяви независимият депутат Видео: NOVA

Пеевски е свободен да поеме своя политически път, заяви независимият депутат

Ахмед Доган, почетният председател на ДПС, се завръща активно в политическата сцена на България, обяви независимият депутат Валентин Тончев в предаването „Здравей, България” по NOVA. Според него, Доган ще играе важна роля в предстоящите избори, като се очаква той да бъде част от кандидатските листи на партията. Тончев подчерта, че тепърва ще се провеждат консултации и обсъждания, за да се финализират тези листи.

В контекста на разцеплението в ДПС, Тончев отбеляза, че времето на Делян Пеевски в партията е приключило. Той изрази категоричното мнение, че Пеевски е свободен да поеме свой политически път, но ДПС няма да се съобразява с неговите амбиции и решения. Тончев поясни, че ДПС е ясно структурирана организация със свой Устав и почетен председател, и че листите ще бъдат наредени съгласно Устава и консултациите с областните структури на партията.

Тончев коментира и въпроса за изключването на Делян Пеевски и част от неговите приближени от редиците на ДПС. Според него, Уставът на ДПС ясно указва, че Ахмед Доган е носител на непреходните ценности и стратегически цели на партията. В тази връзка, Тончев подчерта, че изключването на определени членове е напълно легитимно и се основава на принципите, заложени в Устава. Той отбеляза, че тези, които са били изключени, не са спазвали правилата и моралните стандарти на партията.

Относно спекулациите за събиране на Централното оперативно бюро (ЦОБ) на ДПС преди седмица, Тончев категорично отхвърли тази информация като дезинформация. Той поясни, че това е било регулярна среща, а не заседание на ЦОБ. В течение на последните 40 дни Ахмед Доган е разкрил нравствените и морални качества на изключените членове, като им е предоставил възможност сами да подадат оставките си, но те не са го направили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари