Ураганът "Милтън" събори покрива на стадион

0
Подготовката за новия бейзболен сезон е под въпрос след нанесените щети
Подготовката за новия бейзболен сезон е под въпрос след нанесените щети Снимка: bTV

Подготовката за новия бейзболен сезон е под въпрос след нанесените щети

Мощната стихия, връхлетяла американския щат Флорида, причини сериозни разрушения на знаков спортен обект. Ураганът "Милтън", който достигна брега в сряда вечерта, нанесе тежки поражения на покрива на стадион "Тропикана Фийлд" в град Сейнт Питърсбърг. Съоръжението е дом на професионалния бейзболен отбор Тампа Бей Рейс.

Според информация на британското издание Independent, ветровете със скорост над 160 километра в час са причинили сериозни щети на покривната конструкция на стадиона. Покривът, изработен от фибростъкло с тефлоново покритие, е бил частично отнесен от силната буря.

Кадри, заснети с дрон, разкриват мащаба на пораженията. Отломки от покрива са разпръснати по цялото игрище. Парадоксално, точно това съоръжение е трябвало да служи като база за 10 000 души, ангажирани с разчистването след преминаването на урагана.

Представители на клуба съобщават, че покривът на "Тропикана Фийлд" е проектиран да издържа на ветрове със скорост до 185 километра в час. Конструкцията се поддържа от 290 километра кабели, свързани със специални подпори. Въпреки това, силата на урагана "Милтън" се е оказала твърде голяма за съоръжението.

Към момента остава неясно дали щетите ще бъдат отстранени до началото на новия бейзболен сезон през март 2025 година. Това поставя под въпрос подготовката на отбора за предстоящите мачове.

Ураганът "Милтън" достигна бреговете на Флорида като буря от трета категория. Той връхлетя сушата близо до Сиеста Кий в окръг Сарасота в сряда вечерта. Освен разрушителните ветрове, стихията донесе със себе си и други опасни природни явления. Регистрирани са множество торнада, вълни с височина до 8,5 метра, проливни дъждове и опустошителни бури.

Щетите, нанесени на стадион "Тропикана Фийлд", са само част от мащабните разрушения, причинени от урагана "Милтън" във Флорида. Местните власти и специализираните екипи продължават да оценяват пораженията и да организират спасителни и възстановителни дейности в засегнатите райони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари