Украйна получи над 2 милиарда долара от МВФ

0
Подкрепа за бюджетни разходи и социални програми
Подкрепа за бюджетни разходи и социални програми

Подкрепа за бюджетни разходи и социални програми

Украйна приветства последното отпускане на 2,2 милиарда долара от Международния валутен фонд (МВФ) за подпомагане на бюджета на страната, посочи украинският премиер Денис Шмигал в социалната медийна платформа "Х", предаде Ройтерс. Това финансиране е част от продължаващите усилия на международната общност да подпомогне Украйна в нейния труден период на икономически и социални предизвикателства, породени от продължаващата война с Русия.

"Украйна получи 2,2 милиарда долара от МВФ. Четвъртата ревизия на програмата приключи успешно. Тези средства ще помогнат за финансирането на критични бюджетни разходи, социални помощи и заплати на лекари и учители. Благодарни сме на Управляващия директор на МВФ Кристалина Георгиева и на нейния екип за тяхната силна и непоколебима подкрепа за Украйна," заяви Шмигал.

Траншът е част от по-широката програма за разширено финансиране на стойност 15,6 милиарда долара, одобрена по-рано от МВФ. Тази програма има за цел да подкрепи държавния бюджет и да допринесе за икономическата стабилност на Украйна, която е сериозно засегната от военните действия и политическата нестабилност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    4
    Путин Хуйло
    Ако ще и 200 милиарда да получи,никаква полза няма да има за бандеронацистката хунта!Зеленският наркоман го очаква бесило и близка среща с Бандера,а УСрайна ще плаща репарации до 30-ти век хахаха
  • 5
    3
    Добавка
    Само от родители към деца Всичко останало се връща.
  • 4
    2
    Чии са тези пари?
    На народите към МВФ, нали?Безвъзмездни дарения не съществуват в този свят. Само от родители към Малко ли помагаме дотук?
  • 10
    1
    Резултатите са очаквани
    Или ще връщат ,двойно и тройно или ще повръщат десеторно.Кой им е крив? Самоунищожиха се.Лъжа ли е?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари