Уикендът идва с дъжд и гръмотевици

0
Уикендът идва с дъжд и гръмотевици
Снимка: Крос

В събота и неделя ще бъде облачно, на много места с валежи. Относително по-големи количества се очакват в Югоизточна България и по Южното Черноморие. Възможни са и гръмотевици.

В събота едва през втората половина на деня валежите ще отслабват и спират. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Преобладаващи температури: минимални 5-10, максимални 11 и 16.

В неделя и понеделник ще има променлива облачност, на места отново ще има условия за краткотрайни валежи, на повече места в неделя. Преобладаващите минимални температури ще са между 6 и 11 градуса, максималните в понеделник ще се повишат до 18-23 градуса.

До средата на следващата седмицата ще бъде облачно и дъждовно, на много места валежите ще са интензивни, възможни са гръмотевици и временни усилвания на вятъра. Минималните температури ще останат почти без промяна, максималните отново ще се понижат до 11-16 градуса.

Вълнението на морето в началото на периода временно ще се усили до 3 бала, след това най-често ще е 2 бала. Температурата на морската вода ще е между 12 и 15 градуса.

В Русе днес ще бъде предимно облачно, ще има и слаби превалявания. Минималната температура ще бъде 11 градуса, а максималната 21 градуса.

В неделя дъждовете ще отстъпят място на топлото майско слънце. Очаква се максимална температура от цели 25 градуса.

В първия ден на следващата седмица ще има заоблачаване, но за сметка на това, градусите ще скочат още и ще достигнат 27 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари