Русе постави температурен рекорд

8
през следващото денонощие над областта ще премине студен атмосферен фронт
през следващото денонощие над областта ще премине студен атмосферен фронт

През следващото денонощие над областта ще премине студен атмосферен фронт

Максимална температура от 39,6 градуса на сянка е измерена в 15:15 ч. днес в Русе, което е рекорд за тази дата. Това съобщиха от хидрометеорологичната станция в крайдунавския град, предава БТА.

Досега най-топло на 2 юли е било през 2003 г., когато термометрите са отчели 39,5 градуса.

Според прогнозата през следващото денонощие над областта ще премине студен атмосферен фронт, като очакванията са температурите да спаднат с около 10 градуса. От Община Русе съобщиха, че се очакват локални краткотрайни и интензивни валежи, гръмотевици с временно усилване на вятъра - т. нар. шквал. Възможни са и градушки.

Затова от местната администрация в града предупреждават хората да не предприемат пътувания.

Важно е в такива моменти да не се движите в близост до жилищни сгради и строителни обекти, и да приберете от терасите си всичко, което при силен вятър може да нарани преминаващи по тротоарите. Призовават се собствениците на търговски и рекламно-информационни елементи да проверят обектите си, а изпълнителите да проверят състоянието на строителните обекти, на оградите и строителните скелета, и да предприемат действия по обезопасяването им“, се казва още в съобщението на Община Русе.

Оттам посочват, че продължава регулярното прочистване на дъждоприемните шахти и отводнителната канализация в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Kyncho
    Абе много съвети и препоръки дават тия от яслата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари