Ученик от МГ "Баба Тонка" грабна бронз на Европейското по карате

3
Венелин Мирчев покори Клуж Напока с майсторство и хъс
Венелин Мирчев покори Клуж Напока с майсторство и хъс Снимка: МГ "Баба Тонка"

Венелин Мирчев покори Клуж Напока с майсторство и хъс

Венелин Мирчев, талантлив ученик от Математическа гимназия "Баба Тонка" в Русе, се завърна триумфално от Европейското първенство по карате, проведено в румънския град Клуж Напока. Десетокласникът успя да се пребори за бронзов медал, демонстрирайки изключителни умения и силен дух в тази древна бойна дисциплина.

Информацията за забележителното постижение на младия русенец бе потвърдена от сенсей Румен Калинов, председател на Спортен клуб Русе. Според него, успехът на Венелин е резултат от упорит труд, всеотдайност и постоянство в тренировките.

"Венелин показа изключителен характер и майсторство на татамито. Неговият бронзов медал е не само лично постижение, но и гордост за целия ни клуб", сподели сенсей Калинов.

Европейското първенство по карате в Клуж Напока събра най-добрите млади таланти от целия континент, превръщайки се в арена на високо спортно майсторство и оспорвани двубои. В този елитен форум Венелин Мирчев успя да се открои и да донесе престижно отличие за България и родния си град Русе.

Успехът на Венелин е още по-впечатляващ предвид факта, че той успешно съчетава интензивните тренировки по карате с предизвикателната учебна програма в Математическата гимназия. Този баланс между физическо и интелектуално развитие е пример за подражание и вдъхновение за много млади хора.

Постижението на русенския математик и каратист е поредното доказателство за богатите спортни традиции на крайдунавския град и високото ниво на подготовка в местните спортни клубове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Бра
    Браво!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари