Пенчо Милков награди русенските шампиони по карате

0

Млади русенски каратисти триумфираха на Европейското първенство с медали

Кметът на Русе Пенчо Милков награди финансово талантливите състезатели от Спортен клуб "Ипон - Русе" за техните впечатляващи постижения на откритото Европейско първенство по карате киокушин - кан. Престижният турнир се проведе в румънския град Клуж Напока, където русенските спортисти демонстрираха своето майсторство и воля за победа.

На тържествената церемония присъстваха заместник-кметът Борислав Рачев и директорът на Общинско предприятие "Спортни имоти" Лачезар Иванов, които също изразиха своята подкрепа за младите таланти.

Обръщайки се към състезателите, кметът Милков подчерта тяхната всеотдайност и дисциплина: "С вашите отдаденост, дисциплина и постоянство заслужихте този забележителен успех и показахте изключителна решителност и умения в едно от най-взискателните бойни изкуства". Той ги насърчи да продължават да прославят родния си град с бъдещи постижения.

Сред отличилите се спортисти са:

  1. Елена Емануилов - златен медал в категория до 55 килограма, до 16 години
  2. Габриела Замфирова - златен медал в категория до 45 килограма, до 16 години
  3. Александра Барбова - сребърен медал в категория до 50 килограма, до 14 години
  4. Борис Василев - сребърен медал в категория до 65 килограма, до 18 години
  5. Магдалена Здравкова - сребърен медал в категория до 65 килограма, до 16 години
  6. Иван Христов - бронзов медал в категория до 65 килограма при мъжете

Успехът на младите каратисти е плод на упоритата работа и всеотдайността както на самите спортисти, така и на техните треньори - Екатерина и Мирослав Барбови. Кметът Милков изрази специална благодарност към треньорския екип за тяхната роля в подготовката на шампионите.

По време на срещата състезателите споделиха своите преживявания от европейското първенство, разказвайки за предизвикателствата, които са преодолели, за да стигнат до почетната стълбичка. Техните истории са вдъхновяващ пример за това как с упорит труд и целеустременост могат да се постигнат забележителни резултати.

Младите спортисти вече са фокусирани върху следващите си цели. През октомври те ще участват в Републиканската купа "Пристис", която ще се проведе в Русе. Това ще бъде чудесна възможност за тях да демонстрират уменията си пред родна публика. Освен това, Иван Христов ще се изправи пред ново предизвикателство през декември, когато ще участва в републиканското първенство за мъже.

Успехите на русенските каратисти не само носят слава на града, но и вдъхновяват младото поколение да се занимава активно със спорт. Те са доказателство, че с правилната подкрепа и условия, талантът може да разцъфне и да достигне европейски върхове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари