Убиха световен шампион и го захвърлиха до гробище

1
Бившият световен шампион в скока на височина загина при зловещо престъпление
Бившият световен шампион в скока на височина загина при зловещо престъпление Снимка: Argief / Tertius Pickard

Бившият световен шампион в скока на височина загина при зловещо престъпление

Южноафриканската спортна общност е в шок след като тялото на бившия световен шампион в скока на височина Жак Фрайтаг беше открито край гробището Зандфонтейн в Западна Претория. Според информация от местната полиция, 42-годишният Фрайтаг е застрелян, а тялото му е намерено във вторник следобед с множество огнестрелни рани.

Изчезването и трагичната развръзка

Жак Фрайтаг изчезна безследно преди две седмици, след като е видян за последно при посещение в дома на майка си, няколко дни след рождения си ден. Според нея, Жак се е качил в колата на мистериозен мъж, който му е обещал ангажимент срещу заплащане. Оттогава никой не го е виждал жив. Сестра му Криси Луис организира мащабно издирване, надявайки се да го намери жив, но за съжаление, всичко завърши трагично.

Живот изпълнен с успехи и трудности

Жак Фрайтаг оставя след себе си светли спомени от времето, когато бе златното момче на южноафриканския спорт. Той държи националния рекорд на родината си с постижение от 238 см, поставено през 2005 година. Две години по-рано, през 2003 г., той грабна титлата от световното първенство в Париж с резултат 235 см. Освен това, Фрайтаг е планетарен шампион за юноши и младежи, и е един от тримата атлети в историята, заедно с Юсеин Болт и Вероника Кембъл-Браун, които могат да се похвалят със злато във всичките три възрастови групи.

След оттеглянето си от активния спорт през 2013 година, животът на Фрайтаг се превърна в низ от трудности. Борейки се със зависимостта си към наркотици и останал без работа, той често е спял по улиците или на дивана на приятели.

Трагичната смърт на Жак Фрайтаг е огромна загуба за световния спорт и особено за леката атлетика. Спомените за неговите невероятни спортни постижения и принос към южноафриканския спорт ще останат завинаги. В същото време, този инцидент отразява и тъмната страна на живота след славата, когато липсата на подкрепа и проблемите с наркозависимостта могат да доведат до фатален край.

Южноафриканската полиция продължава разследването, за да открие виновниците за това жестоко престъпление и да донесе справедливост за Жак Фрайтаг и неговото семейство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари