Убиецът на Еранухи Пехливанян иска отмяна на доживотната присъда

0
Гарабед обжалва присъдата си във Върховния съд
Гарабед обжалва присъдата си във Върховния съд Снимка: БТА / Архив

Гарабед обжалва присъдата си във Върховния съд

Върховният касационен съд (ВКС) ще разгледа жалбата на Гарабед В., осъден на доживотен затвор без право на замяна за убийството на Еранухи П., собственичка на аптеки в град Русе. Делото е насрочено за 27 септември 2024 година от 09:00 часа.

Случаят, който разтърси Русе през януари 2022 година, включва тежки престъпления - отвличане, грабеж и убийство. Гарабед В. и неговият съучастник Михаил М. бяха признати за виновни от Окръжен съд - Русе за извършването на тези престъпления срещу Еранухи П.

Според прокуратурата, двамата мъже са се представили за служители на Министерството на вътрешните работи (МВР), за да отвлекат и ограбят жертвата. Впоследствие те са извършили убийството, за да прикрият предходните престъпления.

Първоначалната присъда на Окръжен съд - Русе предвиждаше 25 години лишаване от свобода за всеки от подсъдимите, както и конфискация на половината от имуществото им. Въпреки това, след обжалване от страна на прокуратурата, Апелативен съд - Велико Търново измени присъдата, като замени наказанието на Гарабед В. с доживотен затвор без право на замяна.

Междувременно, наказателното производство срещу Михаил М. бе прекратено поради неговата смърт в затвора.

Адвокатът на Гарабед В. е подал касационна жалба срещу решението на Апелативен съд - Велико Търново, твърдейки процесуални нарушения и нарушения на материалния закон. Защитата също така оспорва справедливостта на наложеното наказание.

Делото във Върховния касационен съд ще бъде разгледано от състав с докладчик съдия Бисер Троянов.

Семейството на жертвата получи частично удовлетворение на гражданските си искове. Съдът постанови Гарабед В. да изплати обезщетения в размер на 250 000 лева на съпруга и сина на Еранухи П., както и 100 000 лева на нейната сестра.

Случаят привлече значително обществено внимание и подчерта необходимостта от строги мерки срещу тежката престъпност. Предстоящото заседание във Върховния касационен съд ще определи окончателната съдба на Гарабед В. и ще постави точка на това продължително съдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    Допълнение към 5
    В щатите г-н Веринян по най-бързия начин щеше да е с доживотна присъда без право на замяна и без право да обжалва. Освен това и той и госпожата са част от арменската общност в Русе, като самата общност не е много голяма, но пък е сплотена и всеки се познава със всеки. Г-н Веринян много добре е познавал сем. Пехливанян и бая време е проучвал. Абе откровено си е чист психопат и да, с какви очи иска по-ниска присъда за такова умишлено и планирано зверство?
  • 9
    5
    daskal
    Добре де, съвсем съзнателно, за да ограбят са жената, са я убили и са я рязали на парчета с моторна резачка - да прикрият убийството... Не искам да съдя, ама... Дори зверството трябва да има някакви граници. Той с какви очи иска по-ниска присъда? И за какво? Сещам се за много места по света, където присъдата му щеше да е съвсем категорична.
  • 5
    4
    до 1
    Нито дума по темата. Със сигурност е умишлено убит по поръчка на господин гербаджиев бедрос.
  • 5
    3
    Арменчо
    Питай Бендерос Пехливански.
  • 2
    2
    Съвет
    Да не наема само Доктора на Юрдеческите Науки да го защитава, защото Доктора е спермолог, а не адвокат. Абе ходещ сперматозпид е Доктора.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари