Финален етап в делото за бруталното убийство на Еранухи Пехливанян

1
Върховният съд решава съдбата на убиеца на аптекарката от Русе
Върховният съд решава съдбата на убиеца на аптекарката от Русе Снимка: БТА / Архив

Върховният съд решава съдбата на убиеца на аптекарката от Русе

Върховният касационен съд (ВКС) разглежда делото за бруталното убийство на русенската аптекарка Еранухи Пехливанян, извършено през 2022 година. Случаят, който шокира обществеността със своята жестокост, достигна до най-висшата съдебна инстанция в България.

Двама мъже от град Русе бяха осъдени за това престъпление - Гарабед Веринян, арменец, който е бил познат на жертвата, и Михаил Михов, бивш служител на митниците. Според присъдата, те са отвлекли Пехливанян, използвайки нейния собствен автомобил, след което са я отвели в дома ѝ.

Там престъпниците са принудили жертвата да им предаде сумата от 65 000 лева, преди да отнемат живота ѝ по особено жесток начин. След убийството, извършителите са разчленили тялото на аптекарката. Останките ѝ бяха открити няколко дни по-късно в близост до река Русенски Лом, в района на село Иваново.

В момента делото се гледа само срещу Гарабед Веринян, тъй като другият съучастник в престъплението - Михаил Михов, е починал междувременно. Това развитие на случая поставя фокус върху отговорността на Веринян и повдига въпроси относно справедливостта на наказанието в светлината на тази промяна в обстоятелствата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари