Гарабед Веринян получи доживотна присъда за убийството на Еранухи Пехливанян

7
Съучастникът му почина в затвора
Съучастникът му почина в затвора Снимка: Мартин Пенев / БТА / Архив

Съучастникът му почина в затвора

Великотърновският апелативен съд издаде доживотна присъда без право на замяна за Гарабед Веринян, осъден на първа инстанция на 25 години затвор за убийството на собственичката на аптеки в Русе Еранухи Пехливанян. Съдът на втора инстанция изменя решението на Окръжен съд - Русе, като налага по-тежко наказание за трите престъпления - отвличане, грабеж и убийство.

Съучастникът на Веринян, Михаил Михов, почина в затвора, което доведе до прекратяване на наказателното производство срещу него от съда във Велико Търново.

Гарабед Веринян ще изтърпява доживотната си присъда без право на замяна при специален режим. Освен това, половината от имуществото му ще бъде конфискувано.

През май 2023 година, Окръжен съд - Русе постанови 25 години затвор при първоначален строг режим за двамата подсъдими за убийството на Еранухи Пехливанян. Петчленният състав на Русенския окръжен съд призна Веринян и Михов за виновни по трите обвинения – отвличане, грабеж и умишлено убийство с цел прикриване на първите две престъпления. Съдът уважи и исковете на семейството на жертвата, като присъди на подсъдимите да платят солидарно по 250 000 лева на съпруга и на сина на Пехливанян и 100 000 лева на сестра ѝ.

Окръжният прокурор Георги Георгиев и колегата му Пламен Петков поискаха най-тежкото възможно наказание за убийството – доживотен затвор без право на замяна. Съдът първоначално наложи 20 години лишаване от свобода, а за отвличането Гарабед Веринян и Михаил Михов получиха по 15 години затвор, за грабежа на 65 000 лева - по 12 години. Наказанието бе групирано, като се взе предвид най-високата присъда - 20 години, и още пет допълнително заради другите две престъпления.

След протест Апелативният съд във Велико Търново издаде по-тежката присъда за Веринян. Заради смъртта на Михов, неговата част от парите, които трябва да се платят на семейството на Еранухи Пехливанян, бе отменена.

Предстои да стане ясно дали защитата на Веринян ще обжалва пред Върховния съд на последна инстанция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    7
    асдффассфа
    ако искате да му е гадно в затвора вървете работете там не заради заплати ,а за да си вършите работата и да го карате да му е гадно . той на тоя чичка живота му няма да е мн продължително явление
  • 7
    6
    Философ
    Човек като няма какво да каже е по добре да мълчи.Всичко друго е чесане на езици.Ксто не можеш стори добро,не прави зло....
  • 2
    5
    До коментиращите умници
    Гладни не сте лягали.Живота може така да се обърне внезапно че да сте на негово място.Особенно към 1-ви и 2-ри коментар.Време Ви е за бригадирско движение.Молете се за душата на погиналата жена и за грешната душа.Това имате право да правите на земята.Другото е тра ла ла и ала бализми.
  • 2
    4
    режими на изтърпяване...
    1.Лек: Мястото на лишаването от свобода е затворническо общежитие от открит тип. Ще бъде настанен в помещение, чиито коридори се заключват през нощта. Може да прекарва у дома до две денонощия в месеца, както и да работи на различни обекти извън общежитието без охрана. Ще може да се вижда с посетителите си без заграждения и да има свободен достъп до тях. Може при нужда да ползва медицинска помощ извън общежитието, да посещава културни, спортни или религиозни мероприятия, да учи близо до общежитието или да придобива специалност наред с неосъжданите. Важно! При определяне на наказанието съдът не може първоначално да наложи лек режим! Това може да стане по-късно по преценка на началника на затвора, ако с поведението си затворника покаже, че се поправя и ако е изтърпял най-малко 6 месеца от наложеното му наказание. 2. Общ: При общ режим, ще бъде настанен в затвор или в затворническо общежитие от закрит или открит тип. Ако е настанен в затвор, може да работи в обслужваща дейност на затвора (например почистване на отделни помещения), а ако е в общежитие от открит тип, може да работи дори и на външни обекти. Коридорите на помещенията се заключват през нощта. 3. Строг: Наказанието си трябва да изтърпи или в затвор, или в затворническо общежитие от закрит тип. Може да му бъде позволено да работи в обслужващата дейност на затвора, както и на работни обекти в района на затвора или на общежитието. Само по изключение може да работи и навън, но задължително с охрана. 4.Специален: специален режим, ако е осъден на доживотен затвор или на доживотен затвор без замяна. Ще трябва да изтърпи наказанието си в затвор, в постоянно заключено помещение при засилен надзор и охрана. Не може да участва в никакви колективни мероприятия с другите лишени от свобода и ако за него има определена работа, може да я извършва само с охрана.
  • 1
    3
    до 1
    Няма оправдание за този глупак, но само да те попитам, наясно ли си, какво означава "специален режим" на изтърпяване, че изреждаш някакви неща, сякаш са ползи от дом за стари хора в Калифорния ? Нито храната е годна за ядене, нито е топло, няколко вида насекоми те изяждат жив, медицинското обслужване е нула на нула, дори и аспирин не дават, компания няма, с никого не може да контактуваш, пратката е една, веднъж годишно, до 5 кг. и 23 часа си заключен и реално на въздух излизаш за точно 45 мин. дневно след всички процедури по извеждането и прибирането. Убиец, изнасилвач на педерасти (ако изобщо би се оплакал педераст от подобно нещо) или човекоядец, лишавайки те от свобода, държавата е длъжна да ти осигури всичко на необходимото ниво. Пред екзекуция и специалния режим на излежаване ще се молиш да ти сложат бесилото, но тук всички сте много откапачени и на чуждия гръб и хиляда бухалки са твърде малко. Поне мълчете, бидейки едни лигави женски полови органи.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари