ЦИК прие оставката на заместник-председателя на Общинската избирателна комисия в Русе

0
Решението е взето след постъпилата молба в комисията
Решението е взето след постъпилата молба в комисията Снимка: БТА

Решението е взето след постъпилата молба в комисията

Централната избирателна комисия (ЦИК) взе решение за промяна в състава на Общинската избирателна комисия (ОИК) в град Русе. Решението е взето на 16 октомври 2024 година в София, след постъпила молба от досегашния председател на комисията.

Доброволно напускане на поста

На 15 октомври 2024 година в Централната избирателна комисия е постъпила молба с входящ номер ЦИК-МИ-11-849 от Николай Иванов Братованов. В нея той изразява желание да бъде освободен от длъжността заместник-председател на Общинската избирателна комисия в Русе.

Решение на ЦИК

След разглеждане на постъпилата молба, Централната избирателна комисия взе решение да освободи Николай Иванов Братованов от поста. Решението е взето на основание чл. 57, ал. 1, т. 6 от Изборния кодекс.

Анулиране на удостоверение

С освобождаването на Николай Иванов Братованов от длъжността заместник-председател на РИК, Централната избирателна комисия анулира и издаденото му удостоверение за заемане на този пост.

Възможност за обжалване

Решението на ЦИК подлежи на обжалване пред Върховния административен съд. Срокът за обжалване е тридневен и започва да тече от момента на обявяване на решението. Жалбата трябва да бъде подадена чрез Централната избирателна комисия.

Решението е подписано от председателя на ЦИК Камелия Нейкова и секретаря Севинч Солакова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари