ЦИК и кабинетът обединяват сили за прозрачни избори

0
Камелия Нейкова: "Ще работим за повишаване на доверието в изборния процес"
Камелия Нейкова: "Ще работим за повишаване на доверието в изборния процес" Снимка: БГНЕС

Камелия Нейкова: "Ще работим за повишаване на доверието в изборния процес"

Централната избирателна комисия (ЦИК) и правителството "Главчев" обединиха усилия за повишаване на прозрачността в изборния процес. На проведена днес среща между шестима министри и представители на ЦИК бяха обсъдени предложения за подобряване на правилата и процедурите, гарантиращи демократичен и добре организиран вот на предстоящите избори на 27 октомври.

Камелия Нейкова, председател на ЦИК, сподели след срещата: "Обсъдихме подробно взаимодействието между Централната избирателна комисия и Министерския съвет за надграждане на вече предприетите дейности. Целта ни е да повишим доверието в изборния процес и да направим по-прозрачни процесите, свързани с гласуването и подготовката на изборите.", цитирана от БГНЕС

Нейкова подчерта, че това е само началото на съвместната работа между двете институции. "Тази първа съвместна среща няма да е и последна. Ще работим заедно", заяви тя.

Министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов е уверил ЦИК в пълната подкрепа на Министерския съвет за реализиране на набелязаните цели.

"Ще работим съвместно за това тези избори да бъдат все по-публични и все по-прозрачни", обобщи Нейкова в края на срещата.

Инициативата за подобряване на изборния процес идва в отговор на нарастващата необходимост от укрепване на доверието на гражданите в демократичните институции и осигуряване на честни и свободни избори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари