Росица Матева: Писмото на Министерския съвет руши доверието в изборния процес

0
Струва ми се, че някой подвежда Министерския съвет в информацията, която подава
Струва ми се, че някой подвежда Министерския съвет в информацията, която подава

Струва ми се, че някой подвежда Министерския съвет в информацията, която подава

Членът на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева изрази загриженост относно скорошните предложения на служебното правителство за организацията на изборния процес. В интервю за предаването "Стълбището" на Дарик радио, Матева коментира, че вместо да допринесат за повишаване на доверието в изборите, тези предложения поставят под съмнение досегашната работа на ЦИК.

Матева се позова на официално писмо, изпратено до председателя на ЦИК Камелия Нейкова от министъра на иновациите и растежа Росен Карадимов. В качеството си на координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството, Карадимов е отправил предложения за подобряване на правилата и процедурите за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври 2024 година.

"Нещата, които се предлагат на ЦИК в това предложение, са неща, които вече Централната избирателна комисия прави от доста избори насам и ми се струва, че някой подвежда Министерския съвет в информацията, която подава", заяви Матева. Тя изрази съмнение относно точността на информацията, предоставена на правителството, цитирайки конкретен пример: "включително и днес, в едно участие на министъра, отговорен да координира работата на Министерски съвет за изборите, беше казано например, че на предходните избори на 9 юни са проверени само 9-10 машини. А това не е вярно".

За да подкрепи твърденията си, Матева представи документи, опровергаващи тази информация. Тя също така съобщи, че ЦИК планира среща в понеделник с министрите, имащи отношение към организацията на изборите, с цел подобряване на координацията и обмена на информация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари