ЦИК даде разрешение за задържането на кмета на Минерални бани

0
Мюмюн Искендер е кандидат за депутат в изборите на 27 октомври, предложен от коалиция „Алианс за права и свободи“
Мюмюн Искендер е кандидат за депутат в изборите на 27 октомври, предложен от коалиция „Алианс за права и свободи“ Снимка: Община Минерални бани / Архив

Мюмюн Искендер е кандидат за депутат в изборите на 27 октомври, предложен от коалиция „Алианс за права и свободи“

Централната избирателна комисия (ЦИК) взе решение да даде зелена светлина за задържането на кмета на община Минерални бани, Мюмюн Искендер. Това стана ясно от официално съобщение на ЦИК, разпространено до медиите на 23 септември 2024 година.

Искендер, който е регистриран като кандидат за народен представител от коалиция „Алианс за права и свободи" за предстоящите избори на 27 октомври, се оказва в центъра на правно-политически казус. Съгласно Изборния кодекс, регистрираните кандидати за народни представители се ползват със специална закрила и не могат да бъдат задържани от момента на регистрацията им до обявяването на изборните резултати, освен ако ЦИК не даде изрично разрешение за това.

В същия ден, когато ЦИК оповести решението си, Окръжният съд в Хасково проведе заседание по искането на държавното обвинение за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Мюмюн Искендер. Искането е внесено от Софийска градска прокуратура и е свързано с обвинение по член 321 от Наказателния кодекс, който касае участие в организирана престъпна група.

Тези събития се разгръщат на фона на мащабна акция, започнала на 20 септември 2024 година в община Минерални бани. Операцията е част от разследване, фокусирано върху предполагаеми злоупотреби със средства от фондове на Европейския съюз. Според информация от разследващите органи, има съмнения за деклариране на неверни обстоятелства с цел неправомерно усвояване на европейски средства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари