Централното оперативно бюро на ДПС изключи от партията Делян Пеевски и други членове на партията

0
Значими промени в ръководството заради нарушения на Устава
Значими промени в ръководството заради нарушения на Устава Снимка: ДПС Доган Пресцентър

Значими промени в ръководството заради нарушения на Устава

Днес Почетният председател на Движението за права и свободи (ДПС) д-р Ахмед Доган ръководи ключово заседание на Централното оперативно бюро (ЦОБ) на партията. Това събрание доведе до значителни промени в ръководството на ДПС, като бяха освободени редица водещи фигури, включително Делян Пеевски, който беше изключен като председател на партията, както и няколко заместник-председатели и членове на ЦОБ, съобщават от ДПС Доган Пресцентър.

Централното оперативно бюро прие следните решения:

1. Изключи от ДПС следните лица:

Делян Славчев Пеевски

Халил Реджепов Летифов

Искра Димитрова Михайлова-Копарова

Йордан Кирилов Цонев

Хамид Бари Хамид

Станислав Димитров Анастасов

Радослав Сабинов Ревански

Ертен Белгинова Анисова

2. Освободи Делян Славчев Пеевски като председател на ДПС

3. Освободи като заместник-председатели и членове на ЦОБ следните лица:

Халил Реджепов Летифов

Станислав Димитров Анастасов

Искра Димитрова Михайлова-Копарова

Йордан Кирилов Цонев

4. Освободи Хамид Бари Хамид като член на ЦОБ

5. Освободи Радослав Сабинов Ревански като член на ЦОБ

6. Предложи Ертен Белгинова Анисова да бъде освободена като заместник-председател на ПГ на ДПС

7. Освободи като председатели на областните съвети на ДПС следните лица:

Ерджан Ебатин – вр.и.д. Областен председател на ДПС Варна

Гюнай Далоолу – Областен председател на ДПС Велико Търново

Ердинч Хаджиев - Областен председател на ДПС Добрич

Тихомир Трифонов - Областен председател на ДПС Монтана

Юмер Хамза - Областен председател на ДПС Пазарджик

Юксел Расим - Областен председател на ДПС Пловдив

Мустафа Мустафов - Областен председател на ДПС Сливен

Тунджай Йозтюрк – вр.и.д. Областен председател на ДПС Стара Загора

Хамди Илязов - Областен председател на ДПС Търговище

Мехмед Атаман - Областен председател на ДПС Хасково

8. Утвърди нови образци на печати на ДПС и анулира предходните образци на печати.

Системните нарушения на Устава на ДПС и неизпълнението на решенията на Националната конференция и колективните органи на партията са поставили под риск не само единството на партията, но и самото й съществуване. Според Почетния председател д-р Ахмед Доган, това е застрашило идеите и философията на основателя на ДПС, залегнали в Устава на партията и нейните програмни документи.

В обръщенията си д-р Ахмед Доган е отправил предупреждение към изключените лица, като им е дал време и възможност сами да подадат оставките си. Въпреки това, процесите продължиха и доведоха до окончателните решения, взети на днешното заседание.

Изключените лица автоматично отпадат от заеманите от тях длъжности и от състава на ръководните органи на партията. Що се отнася до техните позиции в Парламентарната група на ДПС, се подчертава, че групата е функция на партията, а решенията й се приемат в съответствие с Устава и програмните документи на ДПС.

Според Устава на партията, Почетният председател, като основател и първи председател на ДПС, олицетворява и изразява непреходните ценности и стратегически цели на партията. Неговите решения обвързват всички органи и структури на ДПС, включително свикването на заседания на ръководните и контролните партийни органи.

Централното оперативно бюро е постоянно действащ ръководен орган на ДПС и осъществява оперативното политическо ръководство на партията. Чрез тези правомощия бюрото следва да приема всички решения, свързани с оперативната работа на партията и нейното участие в политическия процес.

Днешните решения са приети в името на единството на ДПС и зачитането на основните ценности на партията, включително човешкото достойнство, свободата, демокрацията, правовата държава и правата на човека. Тези ценности, които са в основата на каузата на ДПС, са довели до радикалните промени в ръководството на партията, гласи съобщението от ДПС Доган Пресцентър.

Решенията от днешното заседание подлежат на обжалване пред Централната контролна комисия на ДПС, като бъдещето на изключените лица ще зависи от последващите действия на партията и нейните органи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    хи, хи,
    На някого да не му е мъчно за шиши?!? 😁😁😁
  • 1
    3
    Мунчо
    *Според Устава на партията, Почетният председател, като основател и първи председател на ДПС, олицетворява и изразява непреходните ценности и стратегически цели на партията. Неговите решения обвързват всички органи и структури на ДПС, включително свикването на заседания на ръководните и контролните партийни органи.* В ДПС си имат чудна демокрация. В крайна сметка Доган самостоятелно решава.
  • 1
    2
    Uha
    Коледа е! Мирише на свински пържоли. Ма там свинско не ядат па ...
  • 10
    1
    ииииииии
    данчо ментата , пеевски и много подобни мошеници направиха пари на гърба на ДПС и се помислиха за велики.нямат място в управлението дари и на най ниското ниво. Не съм от или за ДПС но това което правиха пеевски и другите е вреда за държавата.вреда на обикновените хора.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари