Илхан Андай: Доган едва днес разбира какво означава безпаричието

4
Ахмед Доган най-сетне се престраши и обяви война на Пеевски
Ахмед Доган най-сетне се престраши и обяви война на Пеевски

Ахмед Доган най-сетне се престраши и обяви война на Пеевски

Илхан Андай изрази мнение по отношение на последните събития в Движението за права и свободи (ДПС), като подчерта, че информацията за проведено заседание на Централното оперативно бюро (ЦОБ) е невярна. Според него такава среща не се е състояла в рамките на уставната логика и демократичните принципи на партията. Той добави, че става въпрос за поредна сбирка, но този път с участието на само 11 от общо 24 членове на ЦОБ и около 20 изключени депутати от парламентарната група на ДПС, водени от почетния председател Ахмед Доган. Това Андай заяви в ефира на предаването „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Андай също така сподели, че предстоят множество декларации и политически действия от двата лагера в партията, което ще доведе до напрежение преди предстоящите избори. В същото време той предупреди, че избирателите няма да останат безразлични към тези събития и че симпатиите към хората на Доган остават предимно в периферията и малките населени места. Въпреки това, той посочи, че демокрацията вече е проникнала в тези региони и други партии могат да предложат свои кандидати там.

Според Андай, ДПС няма да може да се яви на предстоящите избори в актуализирано състояние. Той подчерта, че партията в момента има двама председатели – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров, докато Ахмед Доган не присъства в регистрите на партията вече 11 години. Андай подчерта, че решенията, взети на последната среща във вторник, няма да имат никаква стойност, докато не бъдат официално регистрирани.

Политологът Ирена Тодорова коментира, че вижда класическа политическа битка за символите на ДПС, като действията на Доган са ясен знак, че той се завръща в оперативната политика. Според нея, този ход означава обявяване на война на Делян Пеевски и включване в борбата за контрол над партията.

Социологът Кольо Колев добави, че не вижда юридически казус в решенията на ЦОБ, тъй като тези действия нямат юридическа сила. Той подчерта, че става въпрос за политически ход, а не за правен спор. Според Колев, основният въпрос е кого ще подкрепят избирателите в тази ситуация.

Андай се съгласи, че Ахмед Доган официално е решил да обяви война на Делян Пеевски и че в последно време той се опитва да затвърди лидерската си позиция, но с ограничени средства. Журналистът подчерта, че предстоящите избори ще бъдат състезание между листите на Пеевски и Доган, което вероятно ще достигне до съдебна зала за окончателно решение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    Диян Михнев
    Пренасели се светът със мюсюлмани.
  • 0
    5
    До 4
    Ти пишеш глупости. Г. Тахир е изхвърлен от ДПС през 1995 год. като заместник на Доган и ДС сътрудник също. Не знаеш нищо.
  • 1
    4
    До 3
    Просто пишеш глупости ! Тахир беше депутат от СДС ,а Андай е прогресивен човек с европейски разбирания ! И двамата не са ,и никога не са били хора на Меди Доганов . Това е ,че са друговерци ,но не са хора на ДС.
  • 3
    3
    Читател
    Отломки като Гюнер Тахир и този Андай,са били биз-бизе с Ахм. Доган в богатите години на ДПС,но днес когато не са в един екип,са се превърнали във врагове на създателя на етническата партия у нас.Мазнили са се години на доктора,засмуквали са благини,удобства за богат и спокоен живот.Днес те отново се ориентират към източника, от където може да дойде келепира им.Не симпатизирам на ДПС и почетният му председател,но изразявам мнението си за неправдата, която ни пречи да помогнем на "падналият" на земята човек.
  • 18
    2
    Коста
    Тази "партия" е незаконна така че..........
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари