Ахмед Доган: Това момче застрашава демокрацията в страната, срам ме е от действията му!

0
Години наред той извоюва лични позиции в съдебната система, безхаберно, от името на ДПС
Години наред той извоюва лични позиции в съдебната система, безхаберно, от името на ДПС Снимка: ДПС Пресцентър

Критиките бяха отправени към Делян Пеевски без обаче Доган да е споменал директно името му

Почетният председател на Движението за права и свободи (ДПС) Ахмед Доган отправи остри критики към фракцията на Делян Пеевски, определяйки я като заплаха за демокрацията и държавността в България. Изявлението му дойде по време на представянето на водачите на листите на неговата фракция - Алианс за права и свободи.

Доган, без да споменава директно името на Пеевски, изрази дълбока загриженост относно влиянието на депутата върху политическата сцена. "Всички, включително аз, сме виновни за това явление и трябва да намерим воля и сили да се извиним на обществото. Това момче вече застрашава и демокрацията в страната, и държавността. Години наред той извоюва лични позиции в съдебната система, безхаберно, от името на ДПС", заяви Доган пред симпатизанти на партията, предаде БНТ.

Бившият лидер на ДПС подчерта, че през последните години в партията се е насърчавало вземането на еднолични решения, което е довело до сегашната ситуация. "Младежи ми казваха - 'добре, че се получи това с това момче' - аз няма да му произнасям името - иначе се бяхме стопили. Последните години защитната система на ДПС е почти към нула. Последните 7-8 години. По някакъв начин ние съзнателно или несъзнателно стимулирахме едноличните решения, които ни доведоха дотук", обясни Доган.

Той изрази загриженост и за кризата в демократичната система като цяло, подчертавайки важността на защитните механизми. "Много е важен този въпрос, защото самата демокрация има криза в своята защитна система", добави Доган.

Според него, ДПС е ключов фактор за защитата на общността, която представлява, и предупреди, че "голямата цел е да няма ДПС и да атакуват единството на нашата общност".

Доган изрази и своето разочарование от действията на някои кметове, свързани с фракцията на Пеевски. "Не съм си представял, че наши кметове ще репресират наши хора. Вижте какво в Джебел, в Каолиново. Срам ме е от действията на това момче", заключи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари