Трафикът на "Дунав мост" е интензивен

0
Превозните средства чакат максимум до 40 минути за преминаване
Превозните средства чакат максимум до 40 минути за преминаване

Превозните средства чакат максимум до 40 минути за преминаване

Граничният контролно-пропускателен пункт "Дунав мост" при Русе днес бе сцена на интензивен трафик, но без образуване на опашки от леки автомобили. Камионите, обаче, изчакват в буферния паркинг, за да преминат през моста.

Репортер на Българската телеграфна агенция (БТА) информира, че причината за натоварването на трафика е основният ремонт, започнал на 10 юли тази година. 70-годишното съоръжение, което свързва България и Румъния, претърпява сериозни строително-монтажни дейности. В резултат на ремонта, движението в естакадната част на моста се извършва само в едната лента на разстояние от 200 метра. Това създава временни неудобства за преминаващите.

Служителите на "Гранична полиция" играят ключова роля в регулирането на движението на превозните средства в района на ремонтните дейности. Те съобщават, че времето за изчакване на превозните средства за преминаване на моста варира между пет и 10 минути, но в пиковите часове може да достигне до 30-40 минути.

През последното денонощие през "Дунав мост" са преминали общо 2701 товарни автомобила, от които 1186 са влезли в България, а 1515 са излезли от страната. Тези числа подчертават важността на моста като стратегическа транспортна връзка между България и съседните страни.

От граничния пункт апелират шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да следват инструкциите на служителите, които регулират трафика. Тези мерки са необходими за осигуряване на безопасност както за работниците, извършващи ремонтите, така и за пътуващите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари