Трафикът в района на "Дунав мост" е нормален

4
Леките автомобили изчакват между 5 и 20 минути, за да преминат моста
Леките автомобили изчакват между 5 и 20 минути, за да преминат моста Снимка: Андрей Кючуков / БТА

Леките автомобили изчакват между 5 и 20 минути, за да преминат моста

Нормален е трафикът в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе. Днес преди и около обед, от българската страна няма образували се опашки от превозни средства, съобщи БТА.

Служители на "Гранична полиция" са на място, за да помагат за регулиране на движението в района.

Основният ремонт на българския участък на 70-годишното съоръжение, започнал на 10 юли, продължава. В естакадната част на моста е поставен светофар, който регулира движението в 200-метров участък, където преминаването се извършва само в едната лента. Леките и тежкотоварните автомобили се пропускат ритмично от двете страни, за да се избегнат задръствания.

От граничния пункт съобщиха, че колите изчакват между пет и 20 минути, за да преминат моста към Румъния.

За последното денонощие през ГКПП "Дунав мост" към Румъния са преминали около 1500 леки автомобила. По-натоварено остава движението на коли, влизащи в България, въпреки че се отчита намаление и на техния брой. За последните 24 часа те са били над две хиляди.

През последните 24 часа през съоръжението са преминали в двете посоки общо 2330 товарни автомобила. От тях 970 са влезли в България, а 1360 са излезли от страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    ???
    Трафикът е нормален защото тировете са спрени. А като ги пуснат?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари