Тошко Йорданов: Кризата може да се реши само с експертен кабинет

0
„Има такъв народ“ отхвърлят първия мандат на ГЕРБ-СДС и насочват поглед към третия мандат
„Има такъв народ“ отхвърлят първия мандат на ГЕРБ-СДС и насочват поглед към третия мандат

„Има такъв народ“ отхвърлят първия мандат на ГЕРБ-СДС и насочват поглед към третия мандат

От партия „Има такъв народ“ (ИТН) официално заявиха, че няма да подкрепят кабинета, предложен от коалицията ГЕРБ-СДС с първия мандат. Позицията беше ясно изразена от председателя на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов, който подчерта, че партията му ще гласува против. Според Йорданов, единственият изход от кризата, в която се намира държавата, е съставянето на експертно правителство с ясна програма и широка парламентарна подкрепа.

Позицията на ИТН за третия мандат

Йорданов обясни, че ако президентът връчи третия мандат на ИТН, те ще поканят всички политически представени партии в парламента на разговори относно съставянето на експертно правителство. Целта на тези разговори ще бъде да се изготви програма, която не позволява доминация на една или друга политическа партия, а вместо това да се постигне широка парламентарна подкрепа.

„Ние сме убедени, че излизането от кризата, в която очевадно е държавата, може да стане само с експертен кабинет с ясна програма и той да има широка парламентарна подкрепа. И да не може да бъде доминиран от една или друга политическа партия. Няма партия с необходимите гласове, за да доминира над останалите. Това е факт, другото са болни амбиции,“ посочи Йорданов.

Политическата стратегия на ИТН

ИТН виждат в третия мандат възможност за формиране на правителство, което да изведе държавата от политическата криза. Йорданов изтъкна, че е необходимо да се види кой от политическите играчи е готов да работи за доброто на държавата и кой търси нови избори. Според него, това ще се изясни по време на разговорите, ако ИТН получи третия мандат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Анонимен
    Те на Тошко експертите едни шнорхели .....
  • 1
    3
    Анонимен
    Глупости!
  • 2
    2
    Бай бай
    Тъпа, грозна и дърта мутра от Банкя, спипана по гол задник с пачки, пищов и презервативи + корпулентен Шишко(бивш крадец на банки), намагнитен лошо от нашите американски партньори, + тъп учиндолски чалгар - ама верно ли тези трима сдуханяци ще определят бъдещето на българите и бъдещето на българските деца?! Нищо чудно, че от Европейската комисия отрязаха тези пародийни мутрафони за всички еврозони и Шенгени...
  • 6
    1
    тошко
    имаше първия мандат и предложи такива смешници, сега иска експерти,боже, боже ...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари