Торта "Гараш" отново на фокус в Русе

5
Празникът ще премине с демонстрации и кулинарни изненади
Празникът ще премине с демонстрации и кулинарни изненади Видео: КИС 13

Празникът ще премине с демонстрации и кулинарни изненади

На 14 септември Русе отново ще се превърне в сладка столица на България с третото издание на Празника на торта "Гараш". Организирано от Община Русе, събитието ще събере любители на кулинарните изкушения от цялата страна и ще предложи разнообразие от забавления за всички възрасти.

Началото на празника ще бъде поставено в 09:00 часа пред "Доходно здание", където ще се проведат конкурси за непрофесионалисти. Участниците ще имат възможност да покажат своите умения, като се съревновават в изработката на най-добрата торта "Гараш". Това предизвикателство ще даде шанс на любителите сладкари да демонстрират своята креативност и страст към сладкарството.

Програмата на празника ще продължи на площад "Свобода", където организаторите са подготвили множество изненади. Специален гост ще бъде известният шеф Ради Стамболов, който ще представи кулинарни демонстрации, разкриващи тайните на изработката на перфектната торта "Гараш". За доброто настроение на присъстващите ще се погрижи и водещият Влади Зомбори, който ще превърне празника в истинско забавление.

Един от основните партньори в организацията на събитието е Гимназията по туризъм – Русе, която активно участва в различни инициативи и помага за създаването на празничната атмосфера. Ученици и преподаватели от гимназията ще демонстрират своите умения в сладкарството, което допълнително ще обогати програмата и ще вдъхнови младите таланти да преследват мечтите си в кулинарния свят.

Все повече фирми и бизнеси проявяват интерес към Празника на торта "Гараш", отбелязват от Община Русе. Тази година на площада ще има цели 25 участници със свои щандове, където ще представят разнообразие от сладкарски изделия и продукти, вдъхновени от емблематичната торта. Празникът предоставя платформа както за местните производители, така и за по-големи компании, които искат да покажат своите продукти на гостите и жителите на града.

Кулминацията на събитието ще бъде голям концерт на известния български изпълнител Васил Найденов, който ще изпълни своите вечни хитове и ще превърне края на празника в незабравимо музикално изживяване. Концертът ще започне в края на деня и ще даде на присъстващите възможност да се насладят на музика и да отпразнуват заедно този уникален сладкарски фестивал.

Празникът на торта "Гараш" не само продължава да утвърждава Русе като център на сладкарската традиция, но и привлича вниманието на хора от цялата страна, които се стичат към града, за да станат част от това незабравимо събитие. Организаторите обещават още по-голямо и впечатляващо издание през следващите години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари