Русе търси най-добрия майстор на торта Гараш

1
Участвайте в конкурсите и се насладете на концерта на Васил Найденов
Участвайте в конкурсите и се насладете на концерта на Васил Найденов Снимка: БТА / Архив

Участвайте в конкурсите и се насладете на концерта на Васил Найденов

Третото издание на Празника на торта "Гараш" ще зарадва кулинарни ентусиасти с вълнуващи конкурси, в които те ще могат да демонстрират своите умения и креативност. Записванията за състезанията са отворени до 5 септември, а самото събитие ще се състои на 14 септември, събота, от 10:00 часа пред Доходното здание в Русе.

Заради огромния интерес към предишните издания, организаторите са създали два различни конкурса за тази година. В единия от тях участниците ще се съревновават, като приготвят своя версия на класическата шоколадова торта по оригиналната рецепта. Другият конкурс ще даде възможност на сладкарите да изявят своята фантазия и да предложат нестандартна интерпретация на известния десерт. Всеки участник може да се включи само в един от двата конкурса, като готовите торти трябва да бъдат представени в 9:00 часа пред Доходното здание.

Водещ на кулинарните състезания ще бъде популярният актьор Владимир Зомбори, а феновете му ще могат да се срещнат с него след 12:00 часа на пл. „Свобода“, където той ще дава автографи и ще позира за снимки.

Желаещите да се включат могат да се запишат в Туристическия информационен център на ул. „Александровска“ 61, по телефон 082/824 704 или на имейл [email protected]. Броят на местата е ограничен. Професионално жури ще определи най-добрите сладкари, които ще получат специални награди.

Освен конкурсите, празникът ще включва и кулинарни състезания, работилници и демонстрации, подходящи както за деца, така и за възрастни. В 16:30 часа шеф Ради Стамболов ще представи своите уникални Гараш трюфели, които ще бъдат истински акцент в празничната програма.

Кулминацията на събитието ще бъде концертът на легендата на българската музика Васил Найденов, който ще започне в 20:30 часа на сцената пред Община Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари