Тийнейджъри спукаха гумите на 24 автомобила в Шумен

0
Социалните мрежи вдъхновили младежите за серия от вандалски прояви
Социалните мрежи вдъхновили младежите за серия от вандалски прояви Снимка: БГНЕС / Архив

Социалните мрежи вдъхновили младежите за серия от вандалски прояви

В Шумен двама непълнолетни младежи бяха задържани за вандалски прояви, включващи нарязване на гуми на множество автомобили. Инцидентите са се случили в Добруджанския квартал и централната част на града.

Според информация от Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОД на МВР) - Шумен, двама младежи на възраст 16 и 17 години са извършили серия от вандалски актове в периода от 23 септември до 13 октомври 2024 година. Те са признали за повреждане на гуми на 24 автомобила, както и за счупване на прозорец на жилище и увреждане на стъкло на автомобил с хвърлен камък.

Комисар Веселин Захариев от ОД на МВР - Шумен разказа за ключовата роля на бдителен гражданин в залавянето на извършителите: "Човекът е проявил съобразителност и инициативност. Веднага слиза и тръгва след въпросните момчета, като в непосредствена близост до местопроизшествието се натъква на автопатрулен екип, дава описание на лицата и същите малко по-късно са установени близо до заведение за хранене в централната градска част на Шумен. Виждайки колегите от Районно управление - Шумен едното от момчетата изхвърля нож на земята."

Според комисар Захариев, младежите са обяснили мотивите си за тези действия: "Като мотив да извършат всичко това посочват, че в социалната платформа TikTok са гледали клипове, където хора унищожават гуми, чупят стъкла на леки автомобили и са решили, че ще им е забавно и те да направят същото."

В светлината на тези събития, комисар Захариев отправи апел към младежите: "В тази връзка искам да отправя апел към всички млади хора, които използват социални мрежи, да черпят добрия пример, защото очевидно е че в една такава ситуация може да има проблем със закона."

Въпреки непълнолетието си, на двамата младежи са повдигнати обвинения за извършените вандалски прояви. Случаят повдига въпроси за влиянието на социалните медии върху поведението на подрастващите и необходимостта от по-голямо внимание към онлайн съдържанието, което те консумират.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    джони
    Как в помията наречена социални мрежи, няма един клип, насърчаващ четенето, ама не на коментари а на книги.
  • 5
    2
    шамари
    Нищо,че са непълнолетни да ги осъдят родителите да платят
  • 4
    1
    daskal
    А можеше да им строшат главите в началото. На улицата с винкел, тръба или бухалка. Така пострадалите хора щяха да са много по-малко. Това е бъдещето.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари