Иван Таков: Докога полицията ще допуска престъпления от омраза?

1

Вандализъм над паметник в София предизвиква остра реакция

Поредният акт на вандализъм срещу Паметника-костница на Съветския воин в столичния квартал "Лозенец" предизвика остра реакция от страна на председателя на БСП - София, Иван Таков. Монументът е бил осквернен с черна и червена боя, а част от композицията е била разрушена - главата на детето от паметника е била отделена и захвърлена встрани.

Призив за бързи действия от страна на властите

Таков настоява за бързи и решителни действия от страна на полицията за разкриване и наказване на извършителите. Той подчертава необходимостта от сериозно отношение към престъпленията от омраза, сравнявайки ги по значимост с купуването на гласове по време на избори.

"Прибрахме откъртената част от композицията - главата на детето - и настояваме паметникът да бъде почистен и възстановен", заяви Таков. "Държим вандалите да бъдат открити и наказани с цялата строгост на закона за това деяние."

Тревога от зачестилите прояви на вандализъм

Лидерът на столичните социалисти изрази дълбока загриженост относно нарастващия брой на подобни инциденти в София, определяйки ги като "прояви на фашизъм". Той припомни трагичните последици от престъпленията, породени от омраза през Втората световна война, и подчерта важността от предотвратяване на подобни действия в съвременността.

"След престъпното разчленяване на Паметника на Съветската армия вандалските фашистки прояви продължават напълно безнаказано", отбеляза Таков. "Това е много тревожен факт, който води до мрачни времена."

Призив за бдителност и действие

Таков призова за повишена бдителност и решителни действия срещу подобни прояви, предупреждавайки за потенциалната ескалация на насилието, ако вандализмът не бъде спрян.

"Рязането на детски глави и разчленяването на тела не може да бъде приемано равнодушно. Днес жертвите са каменни фигури на мемориали. Ако не спрем това сега, утре може да посегнат на хора от плът и кръв", заключи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Мърсула
    Мухахахаха дебилизацията върви с пълна сила.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари