Тихомир Иванов постави нов сезонен рекорд на скока на височина

0
Въпреки отличното си представяне, българинът остана на осмо място
Въпреки отличното си представяне, българинът остана на осмо място Снимка: АП / БТА

Въпреки отличното си представяне, българинът остана на осмо място

Тихомир Иванов завърши на осмо място в скока на височина по време на турнира по лека атлетика на Олимпийските игри в Париж, постигайки личен рекорд за сезона от 2.27 метра. 30-годишният плевенчанин успя да се представи на най-високо ниво досега при третото си участие на Олимпиада, като подобри със сантиметър най-доброто си постижение за годината.

Иванов започна състезанието, преодолявайки 2.17 метра от втория опит, а след това премина 2.22 метра от първия опит. Кулминацията в представянето му дойде със скока от 2.27 метра, който той успя да преодолее при втория си опит, поставяйки нов сезонен рекорд. Този успех е особено значим, като се има предвид, че той не беше успял да преодолее тази височина от три години насам.

Въпреки отличното си представяне, Иванов не успя да преодолее следващата височина от 2.31 метра, която съответства на личния му рекорд, постигнат през 2017 година на Световното първенство в Лондон. Най-близо до успеха беше във втория си опит, когато закачи леко летвата и тя падна.

Българският атлет се класира пред италианската звезда Джанмарко Тамбери, който остана на 11-то място след като не успя да преодолее 2.22 метра. Тамбери, който е настоящ световен и европейски шампион, страдаше от здравословни проблеми в последните седмици, което се отрази на представянето му.

С осмото си място, Тихомир Иванов сложи край на българското участие на Олимпиадата в Париж, където страната ни беше представена от общо 46 атлети в 15 вида спорт. България завърши с впечатляващ резултат от седем медала – три златни, един сребърен и три бронзови. Сред най-големите успехи са титлите на борците Семен Новиков и Магомед Рамазанов, както и на тежкоатлета Карлос Насар.

Така, с увереност и впечатляващо представяне, Тихомир Иванов затвори страницата на Олимпиадата в Париж за българския отбор, оставяйки своя отпечатък в историята на българската лека атлетика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари