Тихомир Иванов: Изпълних целта си да подобря класирането си от Рио

0
Очаквам покана за Диамантената лига
Очаквам покана за Диамантената лига Снимка: БОК, Любомир Асенов, LAP.BG

Очаквам покана за Диамантената лига

На Олимпийските игри в Париж, българският лекоатлет Тихомир Иванов завърши на осмо място в дисциплината скок височина, като постигна личен рекорд за сезона от 2.27 метра. Това класиране е значително подобрение на представянето му от Олимпиадата в Рио 2016, където завърши на десето място.

Въпреки първоначалната грешка на стартовата височина от 2.17 метра, Иванов бързо се съвзе и успешно преодоля 2.22 и 2.27 метра от втори опит. Плевенчанинът беше много близо до преодоляването на 2.31 метра, което щеше да изравни личния му рекорд от 2017 година.

Въпреки че Иванов не успя да премине 2.31 метра, той изрази удовлетворение от своето представяне и подчерта, че се е класирал на финал, въпреки че пристигна на Олимпиадата като 32-и в световната ранглиста. „Моята лична оценка е перфектна. Факт е, можех да скоча 2.31, не го отричам. Дойдох 32-и тук, можеше да не се класирам въобще на Олимпиадата. Бях пълния аутсайдер. Но се класирах за финал и си направих лично за сезона“, сподели атлетът, предаде БТА.

Тихомир Иванов продължава да работи с българския треньор Георги Помашки в Гърция. Помашки, който е личен наставник на двукратния олимпийски шампион на скок дължина Милтиадис Тентоглу, е бил изключително доволен от представянето на Иванов. „Помашки е много доволен. Успях да говоря с него. Казах му: Благодаря ти“, а той ми отговори: „Не, аз ти благодаря“, добави Иванов.

След Игрите в Париж Иванов планира да си почине за няколко дни, преди да обсъди бъдещите си участия в състезания с мениджъра и треньора си. Той изрази надежда да получи покана за участие в Диамантената лига, която би му предоставила още възможности за развитие в кариерата.

Тихомир Иванов беше последният български състезател, който взе участие на Олимпиадата в Париж, завършвайки на престижното осмо място. България се представи силно на Олимпийските игри, спечелвайки общо седем медала – три златни, едно сребърно и три бронзови.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари