Тежки присъди за убийство на бездомен присъди съда във Враца

0
Делото се гледа повторно след решение на Апелативния съд в София
Делото се гледа повторно след решение на Апелативния съд в София

Делото се гледа повторно след решение на Апелативния съд в София

Двама подсъдими получиха дългогодишни присъди за убийството на 40-годишен бездомен мъж във врачанското село Търнава. Окръжният съд във Враца осъди М. Д. на 17 години "лишаване от свобода", а А. А. на 15 години "лишаване от свобода" за извършеното престъпление. И двамата ще изтърпят наказанието си при първоначален "строг" режим.

Съдебният състав призна М. Д. и А. А. за виновни в умишленото умъртвяване на В. С. на 5 август 2020 година. Престъплението е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин в мазето на бивше училище в село Търнава. Съдът определи, че двамата подсъдими са действали като съизвършители.

В хода на делото съдът отхвърли гражданските искове, предявени от двете сестри и брата на жертвата, определяйки ги като неоснователни и недоказани. Освен това, М. Д. и А. А. ще трябва да заплатят солидарно разноските, направени в досъдебното и съдебното производство.

След произнасянето на присъдата, съдът разгледа и мерките за неотклонение на двамата подсъдими. За А. А. бе постановена мярка "задържане под стража" поради реална опасност от укриване. За М. Д. не бе наложена нова мярка, тъй като той вече е задържан по друго досъдебно производство.

Присъдата на Окръжния съд във Враца подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Апелативния съд в София. Същият срок важи и за обжалване на определението за мерките за неотклонение.

Важно е да се отбележи, че това дело се гледа повторно в Окръжния съд във Враца след отменително решение на Апелативния съд в София по същия случай.

Мотивите към присъдата ще бъдат изготвени от съда в законоустановения срок, което ще даде по-пълна картина на аргументите зад тежките наказания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Татко, какъв е този ДНК тест на бюрото ти?
- Наричай ме чичо Мишо.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари