Отложиха делото за убийството на Евгения Чорбанова

0
Родителите на жертвата оспорват версията за "битов инцидент"
Родителите на жертвата оспорват версията за "битов инцидент" Снимка: Архив

Родителите на жертвата оспорват версията за "битов инцидент"

Съдебното заседание по делото за убийството на Евгения Чорбанова, насрочено за днес в Апелативен съд – София, беше отложено за 22 октомври 2024 година. Причината за отлагането е внезапното разболяване на член от съдебния състав.

Основните фигури в това дело са съпругът на жертвата, Орлин Владимиров, и неговият баща Пламен Владимиров. Двамата са подсъдими по обвинение в убийството на Евгения Чорбанова. На първа инстанция и двамата получиха най-тежката възможна присъда – доживотен затвор. Въпреки това, защитата на подсъдимите обжалва решението, което доведе до настоящото разглеждане на делото във втора инстанция.

Днешното заседание трябваше да бъде ключово, тъй като беше планирано разглеждането на назначена експертиза. Целта на тази експертиза е да установи точния механизъм на убийството и причините, довели до смъртта на Евгения Чорбанова. Искането за тази експертиза дойде от страна на защитата на двамата подсъдими.

След разглеждането на експертизата се очакваше процесът да продължи със заключителните пледоарии на страните, след което съдът да се оттегли за решение. Поради отлагането, тези важни процесуални стъпки ще трябва да изчакат следващото заседание.

Родителите на Евгения Чорбанова - Андрей и Капка Чорбанови, присъстваха в съдебната зала и споделиха своите виждания пред медиите. Андрей Чорбанов заяви: "Желанието на защитата на убийците е да представи случая като нелеп битов инцидент". Той изрази своето несъгласие с тази стратегия, подчертавайки сериозността на престъплението.

Капка Чорбанова, майката на жертвата, допълни с конкретни детайли относно състоянието на дъщеря ѝ: "Тя въобще няма следи от удар отзад на шията, тя е душена и натъпкана в куфар". Тези разкрития хвърлят светлина върху жестокостта на извършеното престъпление и противоречат на версията за инцидент.

Майката на Евгения изрази и своето недоволство от факта, че Пламен Владимиров, въпреки доживотната си присъда, е на свобода срещу гаранция от 5000 лева, позовавайки се на здравословни проблеми. Родителите на жертвата са категорични в своето мнение, че справедливата присъда за извършителите би била доживотен затвор без право на замяна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Симпозиум на гинеколози. На подиума се качва председателят и почва реч:
- Колеги, къде бъркаме?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари