Тежък трафик и опашки на „Дунав мост” преди началото на ремонта

0
Властите предприеха мерки за облекчаване на трафика
Властите предприеха мерки за облекчаване на трафика

Властите предприеха мерки за облекчаване на трафика

В разгара на летния сезон, „Дунав мост“ край Русе отново е сцена на дълги опашки и продължително чакане. Хиляди румънски туристи използват моста, за да достигнат до българските и гръцките курорти, което значително увеличава трафика в района. Влизането в България през този граничен пункт е основен маршрут за туристите, което допълнително натоварва инфраструктурата.

Мерки за облекчаване на трафика

Властите са предприели редица мерки за облекчаване на трафика. Отворени са четири ленти за движение, а граничните служители прилагат облекчен контрол. Те проверяват документите на пътуващите още докато са на опашката, преди да достигнат до гишетата. Тази мярка има за цел да ускори преминаването през границата и да намали времето за чакане.

Предстоящ ремонт на моста

Четири дни преди началото на основния ремонт на „Дунав мост“, трафикът е още по-засилен. Ремонтните дейности ще започнат от естакадата на моста и ще обхванат първите 400 метра. По време на ремонта, всички автомобили, включително тежкотоварните, ще преминават през тази отсечка само в свободната лента. Останалата част от моста, около 2 км, ще бъде с нормален трафик.

Организация на движението по време на ремонта

За да се минимизират неудобствата за шофьорите, ще бъде поставена адаптивна светофарна уредба, която ще регулира движението. Въпреки това, се очаква значително затруднение в трафика, особено в първите дни на ремонта. Властите апелират към шофьорите за търпение и внимание при преминаване през ремонтираната част на моста.

Интензивният трафик на „Дунав мост“ край Русе е неизбежен по време на летния сезон, когато хиляди туристи преминават през границата. Въпреки предприетите мерки за облекчаване на трафика, предстоящият ремонт ще доведе до допълнителни затруднения. Властите уверяват, че са взети всички необходими мерки за минимизиране на неудобствата и безопасността на пътуващите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    daskal
    Чакайте вдругиден да започне ремонтът. Тогава ще видите! И не забравяйте - две и половина години! Ще е кошмар, който дори и тези, които го организират, не могат да си представят.
  • 3
    4
    Ех, Русе ..
    През южните квартали на града, по бул. България, денонощно преминават няколко хиляди огромни тирове към и от Дунав мост, тровят въздуха, вдигат шум, рушат асфалта....Защо не направят обходен път, или прозрачни прегради против шума и изгорелите газове? Но никой управляващ не го интересува как се живее в Русе?!
  • -1
    3
    До 2
    Да ти ЕПМ! Явно искаш джуджето Стоилов соло тъшак такъв
  • 2
    2
    Васиенка
    Съпругът ми е най-умният гражданин на града, въпреки че живее на село кучето. Едвам го трая. Но заради безграничната ми любов към него и откраднатите му ПАРИ, то той е муджахидина, който Аллах ми изпрати и срещнах.
  • 13
    1
    Георги
    Браво на малумието който е решил точно в когато е трфика да прави ремонти.Къде спахте досега.МАЛУМНИКО ОТЛОЖЕТЕ РЕМОНТА ЗА СЛЕД 3 МЕСЕЦА.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари