Румънски туристи създават опашки в пиковите часове на Дунав мост

1
Джигити изпреварват на моста и се образуват тапи
Джигити изпреварват на моста и се образуват тапи

Джигити изпреварват на моста и се образуват тапи

Ситуацията на Дунав мост при Русе, където трети ден тече основен ремонт, остава сравнително спокойна. Това съобщават от мястото на събитието, където се наблюдават опашки главно в пиковите часове. Именно тогава румънските туристи пътуват към или от българските курорти, създавайки временно затруднение. През останалото време леките коли чакат между една и три минути, докато светофарната уредба светне зелено.

Сред пътуващите е и Славчо Христов, който се отправя към летището в Букурещ. Той е тръгнал с час по-рано заради ремонта, но не се притеснява, че трябва да чака. „Не е толкова страшно, колкото си мислех. Организацията е добра и чакането е минимално,“ споделя той.

Преминаването през ремонтирания участък се осъществява чрез светофарна уредба. Допълнително регулиране на движението се извършва от Гранична полиция, които следят пропускането на леките коли и тировете. Въпреки това, водачите на камиони остават недоволни. „Сравнително по-бавно е, отколкото преди, но то няма да има промяна, никога. Каква организация, то едно и също. Няма организация, идваш чакаш, минаваш, ако си късметлия – два часа,“ коментира Иво Райков, шофьор на товарен камион, цитиран от Русе Медиа.

Въпреки създадената организация, проблеми все пак има. Те се дължат главно на недобросъвестни водачи, които изпреварват на моста и образуват тапи. „Има такива хора, които въобще не спазват нито светофари, нито нашите указания. Вчера без малко щяха да ме блъснат двама румънци. Като цяло бързо става, максимум минута и нещо се чака, минута и 15 секунди и тръгва зелено,“ споделя Емил Ангелов, служител на фирмата изпълнител.

От Агенция "Пътна инфраструктура" са категорични, че ремонтът ще продължи без спиране на движението и съоръжението няма да се затваря. Очаква се след завършването на ремонта, Дунав мост при Русе да предложи по-добра инфраструктура и по-лесно преминаване на транспортните средства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Бай Ганю
    Румънците са Италианци какви австроунгарци какви българи какви сърби какви руснаци какви глупости и простотии пишете.Това са изгонените от Италия цигани РУМЪНЦИ И ИТАЛИАНЦИ СЕ ЦИГАНИ.Румънците са Италианските цигани на Балканите.
  • 7
    3
    Георги
    Каквито ще ща са Римляните са много по-богати и живеят по-охолно от нас а ние сме и си оставаме Кенефа на Европа .Имат пари хората карат като шумахери по пътищата какво ги бърка.Римляните си натикаха министри сенатори по затворите и съдебната им власт е силна и независима некорумпирана .Румънска му работа.
  • 2
    2
    Русе
    А някой ще се сети ли в интервала 17.00 ч. 17.20 ч. Леките коли да са спредимство на кръговото на безмитна зона . Полицаите които трябва да регулират движението пускат с предимство тировете и запушва цялото кръгово. Затова има тапи на излизане и на влизане в града . За да влезеш в Русе идвайки от Мартен се чака м/у 20 и 40 мин. А тези които излизат от града са в пъти повече . Когато движението е регулиране зле е нормално да са са изнервени всички и да бързат после .
  • 15
    1
    румънеску
    Румънските мангалейроси са наследници на австроунгарските мангалейроси. Ама все една марка с нашите роми. Скитници. Между другото редовно като карам извън Русе ме разминават румънци на групи по няколко автомобила като карат със превишена скорост задължително. Глоби за тях няма или има ?! Турските тирове и останалите камиони изобщо не ги слагаме в сметката.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари