Тестват системата BG-ALERT на 17 октомври

0
Гражданите ще получат тестово съобщение на своите мобилни устройства по време на проверката
Гражданите ще получат тестово съобщение на своите мобилни устройства по време на проверката Снимка: Асен Игнатов / Архив

Гражданите ще получат тестово съобщение на своите мобилни устройства по време на проверката

Национален тест на системата за предупреждение BG-ALERTще бъде проведен на 17 октомври.

Община Русе уведомява жителите за предстоящ тест на системата BG-ALERT, който ще се проведе на 17 октомври 2024 година. Проверката е част от национално изпитание на системата за ранно предупреждение и оповестяване при бедствия и аварии.

Времеви диапазон и цел на теста

Тестът ще се осъществи в кратък времеви интервал между 13:00 и 13:30 часа. Основната цел е да се провери функционалността на всички компоненти на системата BG-ALERT, като за целта ще бъде използван специално предназначеният канал за тестове.

Съдържание на тестовото съобщение

По време на проверката, гражданите ще получат тестово съобщение на своите мобилни устройства. То ще съдържа текст както на български, така и на английски език, осигурявайки информираност за широк кръг от потребители.

Очаквано поведение на мобилните устройства

Съобщението се очаква да бъде получено еднократно на всяко мобилно устройство. В зависимост от индивидуалните настройки на телефона или таблета, известието може да бъде придружено от характерен звуков сигнал и/или вибрация.

Управление на тестовите съобщения

Важно е да се отбележи, че потребителите имат контрол над тестовите съобщения от системата BG-ALERT. Те могат да избират дали да активират или деактивират получаването на тези известия според личните си предпочитания.

Този тест е част от усилията за подобряване на готовността за реакция при извънредни ситуации и осигуряване на ефективна комуникация с гражданите в критични моменти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари