Тестват системата за предупреждение BG-Alert

0
Отложеният национален тест на системата ще се проведе днес по обед
Отложеният национален тест на системата ще се проведе днес по обед Снимка: МВР

Отложеният национален тест на системата ще се проведе днес по обед

Национален тест на Системата BG-Alert: Какво трябва да знаят гражданите.

В четвъртък, 17 октомври 2024 година, ще се проведе дългоочакваният национален тест на Системата BG-Alert. Това важно събитие има за цел да провери функционалността и ефективността на системата за ранно предупреждение на населението в цялата страна.

Време и продължителност на теста

Тестът ще се проведе в рамките на половин час - от 13:00 до 13:30 часа. През този период ще бъде извършена цялостна проверка на всички компоненти на системата, за да се гарантира нейната пълна оперативност в случай на реална опасност.

Какво да очакват гражданите

По време на теста, Системата BG-Alert ще изпрати тестово съобщение до мобилните устройства на гражданите в цялата страна. Важно е да се отбележи, че:

  • Съобщението ще бъде на български и английски език
  • Получаването ще бъде еднократно
  • Ще бъде придружено от специфичен звуков сигнал и/или вибрация

Цел на тестването

Основната цел на този национален тест е да се провери техническото състояние на системата BG-Alert. Това включва оценка на способността ѝ да достига до максимален брой потребители в минимално време, което е от критично значение при реални извънредни ситуации.

Значение за обществената безопасност

Системата BG-Alert играе ключова роля в осигуряването на обществената безопасност, позволявайки бързо и ефективно предупреждение на населението при различни видове заплахи или бедствия. Редовното тестване на системата е от съществено значение за поддържане на нейната надеждност и ефективност.

Гражданите се насърчават да обърнат внимание на тестовото съобщение и да се запознаят с неговото съдържание и формат. Това ще помогне за по-добрата подготвеност на обществото в случай на реална необходимост от използване на системата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари