Татяна Буруджиева: Президентът е знаел предварително състава на кабинета "Кожарева"

3
Разигра се спектакъл, заяви Буруджиева
Разигра се спектакъл, заяви Буруджиева Видео: NOVA

Разигра се спектакъл, заяви Буруджиева

Политическата динамика в България продължава да е напрегната след решението на президента Румен Радев да отхвърли предложения кабинет на кандидата за служебен премиер - "Кожарева". Президентът обаче не посочи конкретните причини за това решение, което повдигна още въпроси и разпалваше спекулации в политическите среди. Въпреки липсата на ясни аргументи, президентското решение насочи отново вниманието към ролята на политическите и олигархични влияния в държавата.

Спектакълът около кандидатурата на Калин Стоянов

Политологът доцент Татяна Буруджиева, гост в студиото на предаването „Здравей, България“ по NOVA, коментира, че целият процес около отхвърлянето на кабинета е бил по-скоро спектакъл. Според нея, макар че няма директни доказателства за връзки на Калин Стоянов с политически фигури като Делян Пеевски, слуховете и спекулациите са се разпространили широко в обществото. Буруджиева подчерта, че президентът е бил предварително информиран за списъка с министри и е имал време да вземе решение, което прави ситуацията още по-заплетена.

„Как ще се успокои нацията, дори ако Калин Стоянов не бъде избран? Дълбоко се съмнявам, че ще се намери министър-председател, който да се съобрази с искането на Радев“, изрази скептицизма си Буруджиева. Тя допълни, че отхвърлянето на Стоянов би се възприело като подкрепа за президента, което не всяка партия би приела леко.

Политически анализатори: Игра на политически интереси

Политическият анализатор Слави Василев изрази мнение, че президентът Радев всъщност е върнал топката в Народното събрание, защото според него „депутатите са забъркали каша“. Василев подчерта, че страната продължава да се намира в процес на учене и адаптиране към новите конституционни промени, като целият политически пейзаж се върти около тях.

„Подписът е на президента, но отговорността за този кабинет е негова“, коментира Василев, добавяйки, че има реални аргументи, които подкрепят слуховете за връзките на Калин Стоянов с Делян Пеевски. Той също така обърна внимание, че откакто Стоянов е част от служебния кабинет, неговото говорене е станало значително по-политическо, което според анализатора може да бъде знак за вътрешни интриги и натиск.

Според Василев, Радев се е включил в играта срещу апетитите на Пеевски, който, според слуховете, се опитва да запази влияние върху държавната политика зад кулисите. Политическият анализатор също така отбеляза, че има огромно нежелание сред потенциалните кандидати за поста служебен премиер, тъй като това може да компрометира техните бъдещи политически кариери.

Каква е значимостта на Калин Стоянов?

Политологът Милен Любенов също изрази своите съмнения относно важността на Калин Стоянов като кандидат за служебен премиер. Според него, ако слуховете за влиянието на Делян Пеевски върху Стоянов са верни, би могло да се избере друг кандидат, който да поеме тази отговорност. Любенов допълни, че кандидатът за служебен премиер - "Кожарева" - е имал възможност да вземе друго решение, което би отговаряло на обществените очаквания и не би поставяло под риск функционирането на служебния кабинет.

Според него логиката на едно служебно правителство е да бъде създадено бързо и ефективно, за да се организират изборите. Поставянето под въпрос на кандидатурата на Калин Стоянов, според Любенов, може да затрудни този процес и да увеличи политическата нестабилност в страната.

Политическите игри продължават

С отхвърлянето на кабинета "Кожарева", политическата ситуация в България остава напрегната и несигурна. Докато президентът Радев не предостави конкретни аргументи за своето решение, политическите спекулации и анализи ще продължат да разгарят дебатите в обществото. Дали това решение ще доведе до нови политически кризи или ще помогне за успокояване на ситуацията, предстои да разберем в следващите дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Ама Буруджиева
    ти как разбра какво е знаел и не знаел президента, след като факт на узнаването е когато му е предоставена папката със състава на правителството. Аман от тая, дето гадае на БОБ. Абе стига сте канили провалени политолози,апропо тази дама дали се финансира от някое НПО. Смятам, че трябва с поправки в закона всички "политолози" да декларират доходи тогава, когато са от НПО, така поне ще се знае чии интереси обслужват
  • 1
    2
    Всички престъпления
    по служба на служители на МВР се замитат от МВР и Прокуратура, тъй като са разследващи органи в един и същи процес. За това трябва да се даде зелена светлина на предложението отпреди няколко години разследванията на полицейските органи, както и на прокурори да се извършва от Военна прокуратура
  • 9
    1
    Димитров
    На последните избори,две партии,купуваха бюлетини,както домати на кооперативния пазар.Едната хвръкна с 10% нагоре, етническата дпс кацна на второ място.Нима това не е изболо очите на "наш" Калин? Той широко ги затваря,за да услужи на тези,които го инсталираха на клона."Деполитизираните "милиционери, оставиха задълженията си, за да реват на площада в защита на един субект, отхвърлен от българското общество.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...