Румен Радев се среща с Димитър Главчев

1
Преди няколко дни президентът връчи мандата на настоящия министър-председател
Преди няколко дни президентът връчи мандата на настоящия министър-председател Снимка: БГНЕС

Преди няколко дни президентът връчи мандата на настоящия министър-председател

Днес България ще разбере дали ще има своето 104-о правителство или отново ще се търси кандидат за служебен премиер. На 26 август, понеделник, в 10:00 часа, президентът Румен Радев ще приеме на "Дондуков" 2 кандидата за служебен министър-председател Димитър Главчев.

Това е ключов момент за политическото бъдеще на страната. Само преди четири дни държавният глава връчи мандата за съставяне на кабинет на настоящия премиер Димитър Главчев. Президентът обаче постави под съмнение успеха на кабинета „Главчев 2”, ако не бъдат направени определени кадрови промени.

Основният въпрос, който днес очаква своя отговор, е дали вътрешният министър Калин Стоянов ще запази поста си. Според информация от президентството, ако неговото име бъде предложено отново, няма да бъде издаден указ за назначаването му. Това решение е ключово за окончателното одобрение на кабинета.

Според източници на NOVA, обсъждат се три възможни кандидатури за вътрешен министър. Двама от тях са заместниците на Калин Стоянов - Тони Тодоров и Стоян Темелакиев. Съществува и вариант постът да бъде поет от началника на „Национална полиция” Атанас Илков. Освен във вътрешното министерство, се очакват промени и във външното министерство, където настоящият министър е самият Димитър Главчев.

Ако кабинетът „Главчев 2” бъде одобрен, президентът Румен Радев ще трябва да подпише два указа. Първият указ ще бъде за официалното назначаване на новото правителство, а вторият за насрочване на изборите, които се очаква да се проведат на 27 октомври.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари