ИТН получи папката с третия мандат

1
Преговорите за съставяне на кабинет се очаква да започнат още утре
Преговорите за съставяне на кабинет се очаква да започнат още утре Видео: NOVA

Преговорите за съставяне на кабинет се очаква да започнат още утре

Президентът Румен Радев връчи третия и последен мандат за съставяне на правителство на политическата формация "Има такъв народ". Папката, символизираща отговорността за съставяне на нов кабинет, беше приета от председателя на парламентарната група на формацията, Тошко Йорданов.

"Ние сме пределно наясно в каква тежка криза е страната и каква отговорност носи този трети мандат. Според нас дори по-голяма отговорност, отколкото първите два мандата. Ние ще подходим изключително практично и с разум. Ще проведем разговори с всички парламентарно представени партии в българския парламент, включително с независимите депутати. Процесът ще бъде изключително прозрачен, пред очите на всички. И, както вие, като президент, така и българското общество, ще наблюдавате този процес," заяви Йорданов след получаването на мандата.

Преговорите за съставяне на кабинет се очаква да започнат още утре. Тошко Йорданов подчерта, че тези преговори ще бъдат прозрачни и открити, като ще се стремят да постигнат консенсус с всички парламентарно представени партии, както и с независимите депутати.

Президентът Радев също подчерта значението на този трети мандат, като отбеляза, че той предоставя по-голяма гъвкавост и не задължава мандатоносителя веднага да излъчи кандидат за премиер. "Това е последният шанс пред 50-ото Народно събрание да излъчи правителство и да не отлети скоропостижно и без съществени постижения в историята. Още от самото начало вие застъпвате тезата за необходимостта от редовно правителство и отстоявате формулата за надпартиен експертен кабинет. На фона на конфликтите между партиите и вътрешно партийните раздори - Вие демонстрирате устойчивост на парламентарната си група, а и на позициите си. Надявам се това да ви помогне за успешната реализация на мандата," добави държавният глава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Водолаз
    Ще лапат шнорхела
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари