Тържествено откриване на учебната година в ПГДВА „Йосиф Вондрак" - Русе

2

ПГДВА „Йосиф Вондрак“ – училището с много имена, но с една традиция!

Професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура (ПГДВА) „Йосиф Вондрак" в град Русе посрещна новата учебна година с много настроение и пълен училищен двор с ученици и родители. Празничната атмосфера бе подсилена от звучащи училищни песни, които огласяха пространството още от 8:00 часа сутринта.

Тържеството започна с водосвет за здраве и успехи, отслужен от отец Светослав в учителската стая. Педагогическият състав посрещна възпитаниците си с тениски, на които бяха изписани имената им и посланието „Аз съм до теб!" - жест, символизиращ подкрепата и близостта между учители и ученици.

Тази година гимназията приветства три нови паралелки осмокласници, които се присъединиха към разрастващото се училищно семейство. Сред официалните гости на събитието бяха Димитър Недев - заместник-кмет на Община Русе, доцент Конов от Русенския университет, инженер Иван Драгоев от печатница „Дунав прес" АД, Калоян Брайков - производствен директор на мебелната компания „Ирим", както и членове на Обществения съвет и Училищното настоятелство.

Випускници на гимназията, вече студенти в Русенския университет, изразиха своята благодарност към преподавателите. Мария и Виктория от Випуск 2024, специалност „Дизайн", споделиха топли думи за своите бивши учители. От името на новопостъпилите гимназисти, Евелина от 8в клас, специалност „Полиграфия", сподели своите надежди за успешна реализация след избора на новото училище.

Музикален поздрав към присъстващите отправи Борислав Цветанов - ученик от Националното училище по изкуствата „Веселин Стоянов", който изпълни красиво произведение на китара. Кулминацията на тържеството настъпи, когато осмокласниците първи прекрачиха прага на гимназията със звъна на първия училищен звънец.

ПГДВА „Йосиф Вондрак" продължава да съхранява и развива своята дългогодишна традиция, основана на идеите и ентусиазма на далновидни и родолюбиви личности. Днес тази традиция е жива реалност, която се предава на новите поколения ученици.

С началото на новата учебна година, гимназията потвърждава своята роля като образователна институция, която не само подготвя специалисти в областта на дървообработването и вътрешната архитектура, но и възпитава млади хора с активна гражданска позиция и стремеж към професионално развитие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    На добър час!
    Хубаво е да прочетеш такава новина за родния си град, където истински хубавите, а не измислени новини се срещат рядко. Браво, едно училище с традиции и с лично отношение към ученците и учебния процес на работещите в него преподаватели и ръководство - това се усеща и вижда!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари