Световният рекорд на Цанко Цанков няма да бъде признат

0
От Международната асоциация по плуване в открити води подозират манипулирани данни
От Международната асоциация по плуване в открити води подозират манипулирани данни Снимка: БГНЕС

От Международната асоциация по плуване в открити води подозират манипулирани данни

Планираният световен рекорд, който българският плувец Цанко Цанков постави на 6 септември с плуването си във водите на река Дунав, няма да бъде признат от Международната асоциация по плуване в открити води (WOWSA). Новината беше потвърдена чрез съобщение до Sportal.bg, като бяха посочени няколко сериозни причини за този отказ.

WOWSA изтъква няколко нарушения, сред които липсата на точни GPS данни и координати на старта и финала. Допълнително, предварителното публично обявяване на рекорда също се счита за нередност. Освен това, екипът на Цанков е подал фалшива информация, според която това е най-дългото плуване в рекаДунав“.

Международната асоциация съобщава, че GPS данните, предоставени от екипа на Цанков, са били „непълни, счупени и изглеждали манипулирани“. Особено съмнителна е била постоянната скорост на плуване, която не е характерна за реалните условия във водите на реката. Освен това, от WOWSA подчертават, че плуването не е било наблюдавано от техен представител – нито на живо от лодката, която съпровождала Цанков, нито дистанционно.

С оглед на тези фактори, рекордът на Цанко Цанков няма да бъде ратифициран и няма да бъде признат от Международната асоциация по плуване в открити води.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари