Стрелецът на митинга на Доналд Тръмп е убит

1
Има още един загинал човек по време на инцидента
Има още един загинал човек по време на инцидента Снимка: You Tube / Sky News Australia

Има още един загинал човек по време на инцидента

Стрелецът, който откри огън на митинг на Доналд Тръмп, е бил убит от агенти на Сикрет сървис, съобщи CNN. Инцидентът, който се случи в Пенсилвания, доведе до смъртта на един присъстващ на събитието човек и остави друг в критично състояние, потвърди Ричард Голдингър, областен прокурор на Бътлър, пред CNN.

Митингът на Доналд Тръмп беше прекъснат от стрелба, която доведе до паника сред присъстващите. Служителите на реда съобщиха, че стрелецът се е намирал извън периметъра на събитието и е бил елиминиран от агенти на Сикрет сървис, които са отговорни за охраната на бившия президент. Инцидентът е обявен за опит за убийство на бившия президент Тръмп, предаде Асошиейтед прес.

Разследването и последствията

Разследването на стрелбата е в ход, като властите се опитват да установят мотивите на нападателя. Според източници от полицията, разследването се води с висока степен на приоритет, поради потенциалната заплаха за живота на бившия президент.

Ричард Голдингър коментира пред CNN, че след като агенти на Сикрет сървис са установили заплаха, те са действали незабавно и са елиминирали стрелеца. "Тези агенти са добре обучени и готови да реагират при всякакви обстоятелства, за да гарантират безопасността на лицата, които охраняват", добави Голдингър.

Реакции от страна на Доналд Тръмп и неговия екип

Екипът на Доналд Тръмп изрази благодарността си към агенти на Сикрет сървис за бързата и ефективна реакция. В изявление, разпространено след инцидента, се казва, че "безопасността на Доналд Тръмп и всички присъстващи на събитията му е от първостепенно значение и ние сме благодарни на агенти на Сикрет сървис за тяхната професионална работа".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ НАСРАНИ
    АМИ АКО ДЕМОКРАТИТЕ НЕ СПЕЧЕЛЯТ,А ДРУГАРИ НЕОЛИБЕРАЛИ И ЕВРОДЖЕНДЪРИ
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари