Станислав Балабанов: Кирил Петков осуети формирането на кабинет с третия мандат

0
ИТН ще бъде незаобиколим фактор
ИТН ще бъде незаобиколим фактор

ИТН ще бъде незаобиколим фактор

Неуспехът на третия мандат: Станислав Балабанов от ИТН посочва Кирил Петков като причина.

В навечерието на изборите за 51-во Народно събрание, депутатът от "Има такъв народ" (ИТН) Станислав Балабанов направи интригуващи разкрития относно неуспеха на третия мандат за съставяне на правителство. В интервю за предаването "Тази събота" Балабанов хвърли светлина върху събитията, довели до връщането на мандата, и призова българските граждани да упражнят правото си на глас.

Според Балабанов, в рамките на 50-ото Народно събрание партията на Слави Трифонов е била близо до формиране на мнозинство, необходимо за съставяне на кабинет. "Вечерта, преди да върнем третия мандат, успяхме да съберем мнозинство, извън ГЕРБ и ДПС, извън Бойко Борисов и Делян Пеевски", заяви той в ефира на bTV. Въпреки това, Балабанов посочи конкретна личност като причина за провала на тези усилия: "Човекът, който каза 'не' на нещо подобно, се казва Кирил Петков".

Депутатът от ИТН подчерта важността на предстоящите избори, планирани за 27 октомври. "В 51-вия парламент българските граждани имат историческа възможност да пренаредят политическия пъзел като излязат и гласуват", заяви той. Балабанов предупреди, че ниската избирателна активност крие риск от скорошно повторение на изборите.

Коментирайки предложението на "Продължаваме Промяната - Демократична България" (ПП - ДБ) за експертен кабинет с равноотдалечен от всички партии министър-председател, Балабанов напомни, че ИТН първа е лансирала идеята за експертно правителство. Той изрази увереност, че партията му ще продължи да играе ключова роля в политическия живот на страната: "Ние поставихме фундамента и основата на нормалния диалог в парламента. Програмата, която одобриха всички, ще е основа за разговорите в 51-вия парламент, защото ИТН ще бъде незаобиколим фактор".

Интервюто на Станислав Балабанов хвърля светлина върху сложните политически процеси, съпътстващи опитите за формиране на правителство, и подчертава значимостта на предстоящите избори за бъдещето на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Читател
    Този индивид,е вече амортизирана латерна,който години наред,си служи само с едно име, К.Петков.Толкова е беден в мисловно отношение този,че на моменти сигурно го боли съзнанието,колкото и да е останало то.Предателството, е постоянен сподвижник на лицето от мижавата партийка итн.
  • -1
    2
    Българин
    Нищо чудно - мръсната курва Курчо Простото Путков и останалите ДеБил-ПеПерасти са вредни за България и трябва да бъдат изринати и изхвърлени в септичната яма,откъдето изпълзяха мръсните екскременти!
  • 0
    1
    Спонсор
    АЛОУ, С ПАК СЪЩИТЕ КОРУМПИРА НИ И КРАДЛИВИ МУЦУНИ ИЗБОРИ НЕ СЕ ПРАВЯТ! ЕДНО. ВРЕМЕ ЕДНО ДЪРТО ЗКПЧ КАЗВАШЕ; АЗ ИСКАМ ДА СЕ ПЕНСИОНИРАМ, НО ПАРТИЯТА НЕ МЕ ПУСКА! ПОВЕЧЕ ОТ 30 ГОДИНИ ЕДНИ И СЪЩИ СВИНЕ В ПАРЛАМЕНТ АРНАТА КОЧИНА! ВЪРНЕТЕ ЖИВКОВ ИТЕ ЗАКОНИ И НЕЩАТА ЩЕ СЕ ОПРАВ ЯТ! ТОГАВА ЩЕ ПОВЯРВАМ, ЧЕ СМЕ РАВНИ, А НЕ ОТДАЛЕЧЕНИ ПРЕД ЗАКОНА!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари