Станимир Михайлов: Трябва да бъда вписан в Агенцията по вписванията като управител на НЗОК

0
Михайлов точни, че това е необходимо, за да изпълнява легитимно своите задължения
Михайлов точни, че това е необходимо, за да изпълнява легитимно своите задължения Снимка: БТА

Михайлов точни, че това е необходимо, за да изпълнява легитимно своите задължения

Станимир Михайлов заяви пред медиите, че за да може подписът му да бъде признат пред трети страни, той трябва да бъде вписан като управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) в Агенцията по вписванията. Той уточни, че това е необходимо, за да изпълнява легитимно своите задължения, съобщи БТА.

На 24 септември 2024 година, Конституционният съд обяви решението на Народното събрание за освобождаването му от поста управител на НЗОК за противоконституционно. През април, депутатите взеха решение за отстраняването му, но сега това бе отменено.

„Радвам се, че справедливостта е възстановена. Тук съм, за да изпълня решението на Конституционния съд и да се придържам към закона,“ сподели Михайлов. Той посочи, че предстои среща с подуправителя на НЗОК и с директорите на дирекциите, за да се запознае с актуалното състояние на институцията по време на неговото отсъствие. На въпрос дали смята, че е имало нередности, Михайлов отговори отрицателно, като добави, че е следил процесите и ще разгледа последната стенограма от заседанието на Надзорния съвет, за да разбере защо все още няма решение за подписване на неговия договор.

Относно въпроса за оттеглянето на оставката си, Михайлов поясни, че оставката му, заедно с тази на подуправителя, са били поискани с цел стартиране на процедура за избор на нови ръководители на институцията. „Оттеглих оставката си, защото процедурата не се осъществи. Тя бе депозирана, за да се договорят политическите партии, но това не стана, а също така разбрах, че и подуправителят е оттеглил своята оставка преди мен,“ обясни той.

Михайлов изрази увереност, че няма да има проблеми с предстоящите бюджетни процедури, както и с преговорите с Лекарския съюз за анекса към Националния рамков договор за 2023-2025 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари