Спряно е движението на влаковете в района на гара Елин Пелин

0
Причината е възникналият пожар в склад за фойерверки
Причината е възникналият пожар в склад за фойерверки

Причината е възникналият пожар в склад за фойерверки

Движението на влаковете в района на гара "Елин Пелин" беше преустановено поради възникнал пожар в склад за фойерверки и други пиротехнически средства. Инцидентът е станал около 18:30 часа, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

В отговор на инцидента, МВР е изискало спиране на електрозахранването в контактната мрежа на железопътната линия. Това се случило в 20:40 часа, като е преустановено движението на всички влакове в района. Мярката е предприета с цел осигуряване на безопасността на пътниците и персонала.

Засегнати са основните железопътни направления, включително тези от Бургас до София и от София до Пловдив и Варна. Влаковете по тези линии се пренасочват през Карлово, за да избегнат зоната на инцидента. От БДЖ съобщиха, че за удобство на пътниците е организиран автобусен превоз. Автобусите ще осигуряват транспортиране за тези, които пътуват от Пловдив и Вакарел до Искър, както и от Искър до Септември.

На мястото на инцидента работят екипи на пожарната и полицията, които се стремят да овладеят ситуацията и да предотвратят разпространението на пожара. Към момента няма информация за пострадали лица, но щетите на склада се очаква да бъдат значителни. Пренасочването на влаковете и превозът с автобуси ще продължат, докато ситуацията не бъде напълно овладяна и железопътната инфраструктура не бъде проверена за безопасност.

Апелират се пътниците да следят за актуална информация и да бъдат търпеливи при промените в разписанията. Очаква се движението на влаковете да бъде възстановено веднага щом условията позволят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари