МВР: Има двама души в неизвестност след взривовете

0
Те са синът на собственика и 60-годишен мъж, заяви главният секретар Димитър Кангалджиев
Те са синът на собственика и 60-годишен мъж, заяви главният секретар Димитър Кангалджиев

Те са синът на собственика и 60-годишен мъж, заяви главният секретар Димитър Кангалджиев

След серия от експлозии в складове за фойерверки край Елин Пелин, главният секретар на Министерството на вътрешните работи, главен комисар Димитър Кангалджиев, информира обществеността за състоянието на ситуацията. "Не можем да кажем, че ситуацията е напълно овладяна. Няма горящ огън, но има тлеене в засегнатите складове, което предполага хаотично гърмене на пиротехниката", съобщи Кангалджиев по време на пресконференция, предаде БНТ.

Според главния секретар, предприети са превантивни мерки като прокарване на просеки в северозападната част на Гара "Елин Пелин" и в югозападната част на град Елин Пелин, за да се предотвратят допълнителни щети и рискове. "Колеги от специализирания отряд за борба с тероризма констатираха, че не можем да вкараме сили, които да осъществяват допълнителни гасителни дейности на земя", допълни той, подчертавайки сложността на ситуацията.

Трагедията вече е взела жертва. Загиналият е доцент Петър Шишков, преподавател в Минно-геоложкия университет. Главен комисар Кангалджиев потвърди също, че има двама души в неизвестност, за които се предполага, че са останали в горящите складове. "Има потвърждение за две лица, които са останали в изгорелите складове - това е синът на собственика и 60-годишен мъж", уточни той.

Над 100 души бяха евакуирани от района и са настанени в спортната зала в населеното място. Властите продължават да апелират за търпение и спокойствие сред жителите, докато органите на реда и специализираните екипи си свършат работата.

Разследването по случая продължава, като все още няма информация за точните причини за взривовете.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Песимист
    За точните причини за взрива да попитат Гебрев,той може да ги насочи по правилния път..
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари