Главният секретар на МВР се запозна на място със ситуацията в село Отец Паисиево

0

Пожарът обхваща сухи треви, храсти и широколистна гора

В землището на село Отец Паисиево, община Калояново, тази вечер пристигна главният секретар на МВР - главен комисар Димитър Кангалджиев, за да се запознае на място с предприетата организация по овладяването на пожара, който по обяд се възобнови. Пожарът е обхванал сухи треви и храсти, като от тях огънят навлиза в широколистна гора в района. Засегнати са и вилни зони, като през деня са евакуирани над 15 души. Няма данни за пострадали хора.

„Няма опасност за жителите в населеното място. Всички институции са на терен, продължават гасителните действия, в които участват пожарникари, доброволци, специализирана техника, служители на Държавното горско стопанство, както и два хеликоптера“, заяви главният секретар на МВР - главен комисар Кангалджиев. Той апелира хората да пазят живота си, а за имуществото им ще се погрижи полицията.

Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) - главен комисар Александър Джартов, допълни, че пожарът е много голям и е направена организация за изграждането на просеки, за да може утре да се работи по тях. „Предизвикателство е вятърът, при който огънят отива към Средна гора, но се прави всичко възможно да бъде спрян. Действията ще продължат и през нощта, за да може да се овладее и локализира огъня“, уточни Джартов.

Гасителните действия се осъществяват с помощта на множество пожарникари, доброволци и специализирана техника. Два хеликоптера също се включват в борбата с огнената стихия. Служителите на Държавното горско стопанство активно участват в процеса, като осигуряват необходимата техника и подкрепа за пожарникарите на терен.

От местната власт подчертават, че е направено всичко възможно за защита на жителите на село Отец Паисиево и околните населени места. Евакуираните хора са настанени на безопасно място, а институциите са в постоянна координация, за да осигурят най-ефективното овладяване на пожара.

Главният секретар на МВР - главен комисар Димитър Кангалджиев, и директорът на ГДПБЗН - главен комисар Александър Джартов, уверяват, че гасителните действия ще продължат без прекъсване, докато пожарът не бъде напълно овладян и локализиран.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари