Спират движението на влакове от Михайлово към Стара Загора заради пожари

0
Железопътният трафик временно прекъснат поради пожар в землището на старозагорското село Арнаутито
Железопътният трафик временно прекъснат поради пожар в землището на старозагорското село Арнаутито

Железопътният трафик временно прекъснат поради пожар в землището на старозагорското село Арнаутито

В землището на старозагорското село Арнаутито, покрай жп линията, на няколко места се запалиха сухи треви и храсти. Това съобщи за Българската телеграфна агенция старши инспектор Михаил Михов, началник на група "Оперативен център" към Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Стара Загора.

Гасителните действия се затрудняват от напрежението на жп линията, поискали сме изключване на напрежението и железният път е спрян към момента. Всички влакове от гара Михайлово към Стара Загора и обратно са спрени, за да може безопасно да гасим“, каза Михов. Той обясни, че това е необходимо, за да се гарантира безопасността на екипите, които работят на място. Сигнал за инцидента е получен малко след 16:00 часа.

На сайта на "Българските държавни железници" се посочва, че между гарите Михайлово и Калояновец е нарушен графикът за движение на влаковете по това направление.

Продължаващата битка с големия пожар край Стара Загора

По отношение на големия пожар, който вече над 50 часа гори северно от Стара Загора, Михов информира, че тежка верижна машина е направила просеки по целия периметър на пожара в най-опасното му направление - северозапад. „Благодарение на доброволците, които бяха тук, и на всички институции, които бяха ангажирани с гасенето на пожара, се справихме. Дим никъде не се вижда, но екипи ще останат да дежурят през цялата нощ“, каза пожарникарят.

Въздействие върху железопътния транспорт

Железопътният трафик в района е силно засегнат от пожарите, като БДЖ съобщава за прекъсвания в графика на влаковете между гарите Михайлово и Калояновец. Пътниците са предупредени за възможни забавяния и са съветвани да следят информацията на сайта на БДЖ за актуализации и алтернативни маршрути.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари