Спасител: Плажуващите стават все по-недисциплинирани

0
Флагът е червен, излизат течения, каза Добрин Добрев от варненския плаж
Флагът е червен, излизат течения, каза Добрин Добрев от варненския плаж

Флагът е червен, излизат течения, каза Добрин Добрев от варненския плаж

Спасителите на плажа във Варна от години апелират за въвеждането на плажна полиция, която да се грижи за безопасността на летовниците и да контролира спазването на флаговата сигнализация. Причината за тази инициатива е нарастващото количество инциденти, причинени от туристи, които игнорират предупрежденията на спасителите и не се съобразяват с условията в морето.

Спасителят Добрин Добрев, който от години работи на варненските плажове, изрази своето безпокойство в предаването „Денят започва“. Той подчерта, че през последните години плажуващите стават все по-недисциплинирани, пренебрегват червения флаг и не обръщат внимание на съветите на водните гардове. „Флагът е червен, имаме най-много работа и инцидентите са повече. Сега започват да излизат течения“, споделя Добрев.

Неспазването на флаговата сигнализация на плажа може да има сериозни последици, включително риск за живота на хората. Червеният флаг е ясен знак, че морето е опасно за къпане поради силни течения, вълни или други фактори, които могат да застрашат безопасността на плувците. Въпреки това, много туристи пренебрегват тези предупреждения, което води до увеличаване на броя на инцидентите.

Спасителите многократно са се обръщали към местните власти с искане за въвеждане на плажна полиция, която да има правомощия да санкционира нарушителите и да осигури по-строг контрол на плажовете. Според тях наличието на такава структура би могло да намали броя на инцидентите и да повиши дисциплината сред туристите.

Призоваваме туристите да са по-внимателни и да спазват сигнализацията на плажа“, апелира Добрев. Въпреки редовните предупреждения от страна на спасителите, много летовници пренебрегват препоръките и се излагат на сериозен риск.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Каквото такова
    След като са много отворени и нагли,оставяйте ги да мрат!!! Тая сган разбира само от як бой!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари