Сняг заваля на Витоша

0

Хижа „Алеко“ побеля

Днес на Витоша в района на хижаАлеко“ започнаха първите снеговалежи, които покриха местността с бяла пелена. По информация от метеорологичните служби, валежи от сняг са наблюдавани в планинските части на височина над 2000 метра. ХижаАлеко“, разположена на 1840 метра надморска височина в местността „Масловица“, също е побеляла от снежинки.

В същото време за други части на страната са издадени предупреждения за силен вятър и гръмотевични бури. Оранжеви и жълти кодове са в сила за източната половина на България, както и за някои региони в Северна и Централна България.

Максималните температури днес ще бъдат между 11 и 20 градуса по Целзий. В София се очакват около 13-14 градуса, в Пловдив 19 градуса, а във Варна около 15 градуса. Облачността над Западна България постепенно ще намалее, а до полунощ валежите ще спрат във всички райони. Очаква се и вятърът да отслабне значително.

От утре времето ще се подобри, като ще има повече слънце и плавно покачване на температурите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари