Сняг вали на връх Мусала

1
Зимна приказка през октомври
Зимна приказка през октомври Снимка: Facebook / Росен Димитров

Зимна приказка през октомври

На връх Мусала заваля сняг, който образува тънка снежна покривка, показват кадри, публикувани на страницата на Меtео Bulgaria в социалната мрежа Facebook. Температурите в района са около нулата, което е обичайно за най-високата точка в България.

Потребители изразяват своите впечатления от ранния снеговалеж. „Тази гледка радва очите ми. Наистина снегът е малко, но е обнадеждаващо начало“, "Зимна приказка през октомври", "Хубав снеговалеж! Здраве! "са част от коментарите. Друг потребител споделя, че миналата година на върха е имало сняг още през юли.

Според данни на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), днес се очаква значителна облачност над страната. В Южна и Източна България се предвиждат валежи, като в Родопите и източните райони те ще бъдат по-интензивни и придружени с гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб до умерен, като в Дунавската равнина ще духа от запад-северозапад, а в Източна България – от север-североизток. Максималните температури в страната ще се колебаят между 16 и 21 градуса, с по-високи стойности в югоизточните райони.

София ще регистрира около 16 градуса, докато в планините ще преобладава облачно време с валежи на много места. Вятърът в планинските райони ще бъде умерен до силен, като на височина 1200 метра максималната температура ще достигне около 14 градуса, а на 2000 метра – 8 градуса. По Черноморието се очакват валежи, умерен вятър и температури между 21 и 23 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари