Слънчев вторник с летни температури

0
Очаква се температурите да достигнат 30 градуса
Очаква се температурите да достигнат 30 градуса Снимка: Асен Игнатов / Архив

Очаква се температурите да достигнат 30 градуса

Слънчево и топло време очаква България на 24 септември 2024 година.

Метеорологичната прогноза за вторник, 24 септември 2024 година, предвещава предимно слънчево време в цялата страна, с постепенно увеличаване на облачността от запад през деня. Атмосферното налягане ще бъде близко до средните стойности за месеца, но с тенденция към понижаване.

В ранните сутрешни часове жителите на котловинните райони и населените места в близост до реките могат да очакват краткотрайна мъгла. Вятърът ще бъде слаб до умерен, с преобладаваща посока от юг-югоизток. Температурите в по-голямата част от страната ще достигнат максимални стойности между 25 и 30 градуса по Целзий. В столицата София максималната температура се очаква да бъде около 25 градуса.

Планинските райони също ще се радват на слънчево време, но и там облачността ще се увеличава от запад през деня. Вятърът в планините ще бъде умерен, с посока юг-югозапад. На 1200 метра надморска височина максималната температура ще бъде около 21 градуса, докато на 2000 метра ще достигне приблизително 13 градуса.

По Черноморието времето ще бъде предимно слънчево, с умерен вятър от югоизток. Максималните температури по крайбрежието ще се движат между 24 и 25 градуса. Морската вода ще бъде с температура между 22 и 23 градуса, а вълнението на морето се очаква да бъде около 2 бала.

В столицата София изгревът на слънцето ще бъде в 07:16 часа, а залезът - в 19:20 часа. Продължителността на деня ще бъде 12 часа и 4 минути. Луната ще залезе в 15:05 часа и ще изгрее отново в 23:24 часа, като се намира във фаза последна четвърт.

Тази прогноза е изготвена от дежурния синоптик Красимир Стоев от отдел "Метеорологични прогнози" на НИМХ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари